Avatar uživatele
anonym

Zmrazení čokolády?

Po velikonocích nám zůstalo spousta čokoládových figurek i vajíček a nejsme schopni je spotřebovat do data spotřeby a proto se ptám jetli je možné tuto čokoládu zamrazit a pokud ano,na jakou dobu. Děkuji Vám za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Jahoda před 4510 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Bubca má pravdu. Našla jsem stejnou odpověď i na stránce o čokoládě, ale nikdy nezkoušela.
Já přidávám kousky čokoládových figurek do třených moučníků, i když chuť není nijak ohromující. Zbudou mně 2 - 3 čokoládová vajíčka, nemám tedy žádný problém s jejich likvidací.
Quentos má pravdu v tom, že figurky nejsou vyrobeny z kvalitní čokolády. V článku o čokoládě se určitě psalo o uschování čokolády, která je opravdu "čokoládová".
Doplňuji:
Ještě další rada -z chlazenou čokoládu nastrouhejte a nasypte do sáčku a pak vložte do mrazáku.
http://recepty.centrum.cz/…

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

doplnění k odpovědi Bubči a AnnyS - na ten "rok" bych moc nespoléhal, "čokoládové" figurky mají s opravdovou čokoládou jen málokdy co společného, většinou jde o její náhražku z kakaa a másla, která se bohužel vskutku rychle kazí. Avšak datum spotřeby bývá obvykle "minimální", tzn. nejzazší doba spotřeby bude o něco delší.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Zmrazená čokoláda není moc dobrý nápad. Má po rozmrazení tendenci ke květu.Nejlepší je chladné,suché,tmavé místo,tam by měla cca rok vydržet.

Zdroj: Google

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dagry

Já ti pošlu adresu a klidně ti pomůžu. V naší rodině je dost mlsounů.....

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

I když by se to zmražovat nemělo taky ji dávám do mražáku a nechávám jí tam 1 měsíc déle ne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lucimia

Po zmražení, jak začne rozmrzávat, tak se budou tvořit bílé fleky, které ale nejsou na závadu. Je to tím, že už na povrchu nezůstane ta lesklá vrstva, kterou tam dávají výrobci.
Pokud máte skutečně tolik čokolády, že ji ani nespotřebujete do bábovek, moučníků, pohárů, tak ji zamrazit dejte, ale musíte se smířit s tím, že už pak nebude tak vábná na pohled :-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Jak Vám radí ženy, snažte se jí spíš zpracovat,než uchovávat.Je jasné,že se nějaká část bude muset zmrazit.(Jsem diabetik ,u Vás bych asi zahynul.) Poznámka je akademická.Michal.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanjimka

Taky nám jí zůstává hromada a tak pokud ji nepoužiji jako polevu na bábovku nebo do řezů tak ji nastrouhám na struhadle a dám klidně do mrazáku.Pak už jen vytahuji a odsypávám dle potřeby.Sníme totiž jen tu kvalitnější čokoládu a ty figurky z obchodů s tím moc společného nemají.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření