prosím - asi se vám to bude zdát divné, že to nevím, ale JAK se zahušťuje chlebem? :) u nás doma se guláš zahušťoval vždycky moukou a když jsem hledala zdravější variantu, tak je v receptech vždycky napsáno "zahustíme chlebem" - ale jak se to dělá? to se nakrájí na kostičky, nebo ho stačí nějak natrhat? jak může být starý a co třeba kůrka - s nebo bez? a má se to pak nějak povařit...?
Doplňuji:
děkuju všem za info :) samozřejmě, že každý vaří jiný a určitě ten nejlepší guláš ;) já to zítra zkusím s tím chlebem
a info pro arygnoca - mně nejvíc chutná s bramborovým knedlíkem :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: pokazdejinak
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? hanjimka, kapka, iceT, Kerberus, tom004 před 3943 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
já usušený chleba nastrouhám jako strouhanku a tím guláš zahustím. Mám to vždycky v zásobě a přijde mi to lepší než kousky chleba které se nemusí úplně rozvařit,
0 Nominace Nahlásit |
guláš (správně v originálu gulyas) se NEZAHUŠŤUJE! Má se vařit tak dlouho, pokud maso nepustí šťávu a tato nezhoustne. Mouka ani chleba DO guláše nepatří.
a nejí se s knedlíkem.
0 Nominace Nahlásit |
Je to jak píše Drap a hanjimka.Chléb zbav kůrky,nerozvařila by se,nakrájej na kostičky,podle potřeby přidej do guláše.Chléb by neměl být čerstvý.Nemusí se provařovat tak dlouho jako mouka.Neprovařená mouka je v guláši cítit,v chlebu je už tepelně zpracovaná.Nejlepší chléb je když je tzv. "okoralý".Dobrou chuť.
Doplňuji:
Arygnoc má pravdu s nezahušťováním moukou jen částečně.Tam,kde se nepoužije mouka se zvyšuje množství cibule,která udělá stejnou službu.Jinak se většinou po opražení a udušení masa do měkka toto vyjme,šťáva zapráší moukou a vysmahne na potřebnou hustotu,a maso se vrátí zpět.Ale je pravda,že guláš se ještě nikdy nikomu nepodařilo uvařit stejně.Každý na to má svůj,ten nejlepší,recept a výsledek je super.
Upravil/a: tom004
0 Nominace Nahlásit |
Stejně jako s moukou, natrhají se nebo nakrájí kousky chleba bez k§rky. Nemusí být zrovna čerstvý , ale ne tvrdý, rozmíchá se, je dobre nechat přejít varem, stejně jako mouku.
0 Nominace Nahlásit |
Uvaříš guláš, nedáš do něho mouku a při podávání nabídneš hostům buď chleba jen tak nebo opečený chleba jako krutónky.
3Kdo udělil odpovědi palec? kapka, pokazdejinak, anonym
před 3943 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
když už tak zkusit kousky masa ;) Suprový :)
2Kdo udělil odpovědi palec? kapka, pokazdejinak
před 3943 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1565 | |
annas | 1344 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 875 | |
iceT | 612 | |
quentos | 535 | |
da ny | 508 | |
zjentek | 508 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |