Avatar uživatele
pokazdejinak

Zahuštění guláše chlebem?

prosím - asi se vám to bude zdát divné, že to nevím, ale JAK se zahušťuje chlebem? :) u nás doma se guláš zahušťoval vždycky moukou a když jsem hledala zdravější variantu, tak je v receptech vždycky napsáno "zahustíme chlebem" - ale jak se to dělá? to se nakrájí na kostičky, nebo ho stačí nějak natrhat? jak může být starý a co třeba kůrka - s nebo bez? a má se to pak nějak povařit...?
Doplňuji:
děkuju všem za info :) samozřejmě, že každý vaří jiný a určitě ten nejlepší guláš ;) já to zítra zkusím s tím chlebem

a info pro arygnoca - mně nejvíc chutná s bramborovým knedlíkem :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? hanjimka, kapka, iceT, Kerberus, tom004 před 3280 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanjimka

já usušený chleba nastrouhám jako strouhanku a tím guláš zahustím. Mám to vždycky v zásobě a přijde mi to lepší než kousky chleba které se nemusí úplně rozvařit,

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

guláš (správně v originálu gulyas) se NEZAHUŠŤUJE! Má se vařit tak dlouho, pokud maso nepustí šťávu a tato nezhoustne. Mouka ani chleba DO guláše nepatří.
a nejí se s knedlíkem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Je to jak píše Drap a hanjimka.Chléb zbav kůrky,nerozvařila by se,nakrájej na kostičky,podle potřeby přidej do guláše.Chléb by neměl být čerstvý.Nemusí se provařovat tak dlouho jako mouka.Neprovařená mouka je v guláši cítit,v chlebu je už tepelně zpracovaná.Nejlepší chléb je když je tzv. "okoralý".Dobrou chuť.
Doplňuji:
Arygnoc má pravdu s nezahušťováním moukou jen částečně.Tam,kde se nepoužije mouka se zvyšuje množství cibule,která udělá stejnou službu.Jinak se většinou po opražení a udušení masa do měkka toto vyjme,šťáva zapráší moukou a vysmahne na potřebnou hustotu,a maso se vrátí zpět.Ale je pravda,že guláš se ještě nikdy nikomu nepodařilo uvařit stejně.Každý na to má svůj,ten nejlepší,recept a výsledek je super.

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Stejně jako s moukou, natrhají se nebo nakrájí kousky chleba bez k§rky. Nemusí být zrovna čerstvý , ale ne tvrdý, rozmíchá se, je dobre nechat přejít varem, stejně jako mouku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
štamgast

Uvaříš guláš, nedáš do něho mouku a při podávání nabídneš hostům buď chleba jen tak nebo opečený chleba jako krutónky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Duvemblejt

když už tak zkusit kousky masa ;) Suprový :)

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření