Avatar uživatele
anonym

Otěhotnění

Mám dotaz na antikoncepci.. Přítelkyně bere prášky, ale nechce stejně abych se do ní udělal. Bere jí už 7 let a stalo se jí že byla v tom a musela na potrat.. je to opravdu možné?.. Jsme spolu krátce, 3 měsíce, tak se nato ptám, mám rád když můžu dokonce.. není teda menší pravděpodobnost otěhotnění těsně před koncem dobrání prášků, tedy třeba dva dni před menstruací?..dík.Michal

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3909 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Luss

Asi nikdo Vam nezaruci, ze hormonalni antikoncepce je spolehliva uplne na 100%. ale rika se, ze na 99,9% za predpokladu, ze ji bere opravdu spravne. Takze pravidelne ve stejnou dobu, nezapomina na jednotlive pilulky. Pak je uplne jedno v jake fazi cyklu ona je, je to porad stejne spolehlive, vprostred cyklu, tesne po menses, tesne pred, proste je to jedno, jelikoz ona s HAK prirozeny cyklus nema, neovuluje, to je princip HAK. Z vlastni zkusenosti, ja sama jsem si na brani prasku davala az uzkostlive pozor, vsichni partneri mohli jak rikate "do konce" a vzdy byla ATK spolehliva,nikdy jsem neotehotnela. Na druhou stranu, treba ma nejaky duvod, psychcky blok, proste nevim co, ale na zaklade tehle rady ji prosim k nicemu nenutte! :) je to hlavne o dialogu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
afro.minerva

Pokud jde o to tzv. otěhotnění přes prášky, tak v tomhle ohledu jsem skeptická. Sice jsem o tom slyšela, ale beru a před porodem a těhotenstvím jsem brala hormonální antikoncepci roky a roky a i během těch let jsem brala antibiotika a několikrát. A stejně jsem neotěhotněla. A to jsme s tím pouštěním žádné štráchy nedělali. Možná má vašem partnerka strach, protože prodělala potrat a opravdu seho bojí. Ani se jí nedivím. Určitě to muselo být hrozné. Takže bych jí na vašem místě vyšla vstříc.

Možná jí také může vadit, že to v sobě žena cítí. Alespoň já cítím ten pohyb spermií. Je to takové brnění. Mě to nevadí, ale může to některým ženám vadit.

Spíš si ale myslím, že to je kvůli potratu. Jinak je žena chráněná antikoncepcí i v průběhu týdenní pauzy pro menstruování. Takže toho bych se nebála.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Bohužel, žádná antikoncepce není stoprocentní. HA je sice hodně spolehlivá, ale jak sám vidíte, Vaší přítelkyni i zde afro.minervě se podařilo i tak otěhotnět. Jedné mé známé se to podařilo přes HA dokonce dvakrát.

Vzhledem k tomu, že Vaše přítelkyně bere HA, měla by ale přesně znát svůj menstruační cyklus, protože při HA bývá obvykle velice pravidelný. Pak by tedy měla přesně vědět, kdy jsou její plodné a neplodné dny. Plodné dny bývají přibližně 10-17 dní před začátkem menstruace.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Zlatomuska

Tak pouzívej i kondom, a je to 100% a budete spokojeni oba :o)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lucimia

HA je nejspolehlivější antikoncepční metodou. Bohužel ale není 100% - nic není 100%. Ale je učinná tuším na nějakých 99,999 %.
Jestliže otěhotněla při užívání HA, pravděpodobně vynechala nebo zapomněla jednu pilulku. Pokud ne a přesto otěhotněla, určitě změnila HA za jinou nebo ji doporučuji změnit.
Nejdůležitější je nezapomenout na pilulku v prvních 7 dnech užívání - jinak dojde k ovulaci.
Účinnost se nikterak nesnižuje ani nezvyšuje když žena neovuluje. Můžete sexovat téměř pořád.
Radila bych si s přítelkyní promluvit o jejích obavách. Je pochopitelné, že má z dalšího tehotěnství obavy, natož když zažila potrat. Asi to pro ni byl velmi nepříjemný zážitek. Netlačila bych na ni. Navíc si myslím, že udělat se do slečny není životně důležité a měl byste respektovat její obavy.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek