Avatar uživatele
Pokročilý

Mražené potraviny

Proč se jednou rozmražené potraviny nemají znovu zamražovat?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Rostlinná a živočišná tkáň je složená z buněk. V buňkách a okolo nich je tekutina (intra-/extracelulární), která obsahuje minerální látky, vitamíny, bílkoviny apod. ve formě koloidních roztoků, suspenzí a emulzí.
Když potravinu ochladíme pod 0 °C, dosáhneme bodu mrazu, tzn. že z tekutiny se začínají vytvářet krystalky ledu. Teplotní rozmezí, ve kterém probíhá přeměna tekutiny na led, je označováno jako pásmo maximální tvorby krystalů a pohybuje se v rozmezí 0 - 5°C. Když krystalky velmi narůstají (při pozvolném ochlazování a když buňky obsahují vně nebo uvnitř velké procento vody), porušuje se buněčné tkanivo a při rozmražování voda vystupuje z buněk, které jsou často nevratně narušeny. Pro okamžité zpracování to ale nemá větší vliv. Opětovné zmražení už ale není vhodné.

Doplňuji:
Opravy:
Když potravinu ochladíme pod nula °C...
Při rozmraZován, Opětovné zmraZení...omlouvám se.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

UŽ NEMAJÍ TU CHUT CO BY MĚLY MÍT


Avatar uživatele
Registrovaný

a já zase slyšel,že u masa to není na zavadu znovu zmrazit

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1000
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 876
Zlatý marci1 563
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 467
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 370

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.