Nenašla jsem ani v odkazu Annas to nejjednodušší vysvětlení: po
rozmrazení se z potravin uvolní voda, která byla původně molekulárně
vázaná ve svalovině, hmotě nebo dřeni. Tato voda jde nenávratně pryč.
Proto znovu zmrazená potravina již nemá vlastnosti té původní.
Doporučuje se rovněž neskladovat zmrazené potraviny déle než 3–6
měsíců podle jejich druhu, protože i bez střídavého rozmrazování a
mrazení dochází ke změně chuti, vůně a vzhledu dlouhodbě zmrazené
suroviny.
Na dlouhodobé zmrazování jsou velkokapacitní mrazírny, kde efekt ztráty
chuti a podobně není tak rychlý jako v domácích podmínkách.
0 Nominace Nahlásit |
Další odpovědi v odkazu
http://www.odpovedi.cz/otazky/proc-se-nesmi-rozzmrazene-maso-znovu-zamrazit
Doplňuji:
ad ocko, že by odpověď Hanulky11 neposkytla vysvětlení?
Všechny potraviny které rozmrazíš a znovu zmrazíš jsou jednak bez chuti
a živin, o vitamínech ani nemluvě.
Že by to bylo vysloveně zdraví škodlivé- snad ne -pokud ho nenecháš
zasmrádnout
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Ztrácí tím hodně na kvalitě i chuti. A mohla by být i narušena zdravotní nezávadnost.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1678 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 625 | |
da ny | 582 | |
zjentek | 563 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |