Avatar uživatele
Nikikalu

Proč se vlasně nesmí maso, aj. rozmrazit a zase zmrazit, popř. i víckrát?

opakované rozmrazení

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4398 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Nenašla jsem ani v odkazu Annas to nejjednodušší vysvětlení: po rozmrazení se z potravin uvolní voda, která byla původně molekulárně vázaná ve svalovině, hmotě nebo dřeni. Tato voda jde nenávratně pryč. Proto znovu zmrazená potravina již nemá vlastnosti té původní.
Doporučuje se rovněž neskladovat zmrazené potraviny déle než 3–6 měsíců podle jejich druhu, protože i bez střídavého rozmrazování a mrazení dochází ke změně chuti, vůně a vzhledu dlouhodbě zmrazené suroviny.
Na dlouhodobé zmrazování jsou velkokapacitní mrazírny, kde efekt ztráty chuti a podobně není tak rychlý jako v domácích podmínkách.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Další odpovědi v odkazu

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-se-nesmi-rozzmrazene-maso-znovu-zamrazit
Doplňuji:
ad ocko, že by odpověď Hanulky11 neposkytla vysvětlení?

Všechny potraviny které rozmrazíš a znovu zmrazíš jsou jednak bez chuti a živin, o vitamínech ani nemluvě.
Že by to bylo vysloveně zdraví škodlivé- snad ne -pokud ho nenecháš zasmrádnout

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Ztrácí tím hodně na kvalitě i chuti. A mohla by být i narušena zdravotní nezávadnost.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek