Avatar uživatele
sandy45

Proč se nesmí rozzmrazené maso znovu zamrazit?

Je to zdraví škodlivé?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Syd, hanulka11, chudst před 4602 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Všechny potraviny které rozmrazíš a znovu zmrazíš jsou jednak bez chuti a živin, o vitamínech ani nemluvě.
Že by to bylo vysloveně zdraví škodlivé- snad ne -pokud ho nenecháš zasmrádnout.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/rozmrzle-maso-na-gulas-jsem-rozmrazila-dnes-rano-na-zitra
Doplňuji:
Odpověď hanulky11
Nezmrazuj ho, nemá to pak žádnou chuť veškerá šťáva a živiny už z masa rozmrazením zmizely. Rozehřej si tuk a na cibuli a paprice ho obdělej a pak ti klidně v ledničce vydrží i do druhého dne. Ale do mrázáku už ne.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
baghira

U masa dochází při opakovaném zmrazování k rozkladu bílkovin a maso se stává nepoživatelným a dokonce nebezpečným.
Proto je nesmysl doma zmrazit třeba kilo masa vcelku – mrazí se nakrájené a porce, aby se dalo odebírat podle potřeby.
Ze zmrazeného masa je možné uvařit jídlo a to zmrazit – ale i to by se mělo po rozmrazení zkonzumovat a nemrazit opakovaně.

Zdroj: http://clanky­.vareni.cz/zmra­zovani-potravin/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek