Avatar uživatele
Zlatý

Jak na jedlé kaštany?

Peču je 10-15 minut, jádro je měkké akorát, vnější tvrdá slupka jde loupat dobře, ale hrozně špatně jde loupat ta vnitřní, tenká. Nemáte na to pečení nebo loupání nějaký trik?
Doplňuji:
Jo nařízl, loupou se krásně - myslím ta vnější tvrdá slupka. Ale já chci oloupat i ty jádra, z takové té hnědé tenké blanky. A to mi nejde.,

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nařízl jsi slupku?Při pečení pěkně se slupka oddělí a jdou dobře loupat

zde je pečou i na pánvi
kaštany roztřídíme, očistíme a ty nepěkné zahodíme
slupku každého kaštánku nařízneme na vypouklé straně do kříže (hloubka cca 2-3mm)
poté pečeme na pánvi s tlustým dnem na středním ohni, v průběhu je neustále přehazujeme
hotové jsou teprve, když se krásně rozvoní, když slyšíte jak syčí a když je jejich kůrka přiměřeně nahnědlá
servírujte horké a neoloupané! (při jídle si potom každý kaštan sám oloupe a posolí)

Doplňuji:
víc je opeč a nebudeš muset tu slabou loupat ta nejde, jako u zralých ořechů to taky nejde

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 377

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.