Avatar uživatele
amanita

Zavařování v troubě

Dočetla jsem se o zavařování v troubě. Platí ten postup i pro bylinky, když je chci zavařit do láhve na železné zásoby? V postupu vždycky bylo něco o zálivce, já však chci nasucho

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, hanny 2 před 3765 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Bylinky se skladují nasucho v dobře uzavřených nádobách, výtažky v podobě tinktur atd. Troubu tedy nepotřebuješ, nebo nerozumím otázce..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

To si ty bylinky rovnou usuš. Zálivka má ten význam, že „zavařeniny“ si zachovají (alespoň částečně) barvu a tvar. Podle druhu zálivky se ale mění chuť. Proto je bylinky dobré buď zamrazit, usušit nebo prosolit a natlačit do skleničky, kterou necháš v ledničce.
Bylinky přebereš, odstraníš tvrdé a nezdravé části, pokrájíš nadrobno. Potom je můžeš natlačit do zmrazovacích mřížek, zalít vodou, nechat zmrznout a potom vyklepnout, uložit do sáčku a podle potřeby používat, nebo je po vrstvách natlačit do čisté skleničky, vždy důkladně prosolit a nakonec uzavřít nejlépe víčkem se závitem. Samozřejmě prosolovat nelze bylinky, které potřebuješ do sladkých pokrmů. Tam je to vyloženě o bylinkách čerstvých nebo ještě správně zmrazených.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Důležité je nač míníš bylinky později používat.
Pokud hlavně k popíjení na čaje, využij názor od Beer,
jestliže ale na vaření ap., využil bych postup Očko 😉
Troubu můžeš nechat v klidu.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Zavařovat do skla či do plechu jde pouze ve vodním roztoku. Čásetečně jde použít horkého vzduchu k vytvoření podtlaku ve sklenici. Zahubení případných škůdců. A zabránění oxydaci obsahu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1885 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek