Avatar uživatele
Zlatý

Vyrábí se maggi hydrolýzou?

A pokud ano, tak jakoukterou?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jak konkrétně se vyrábí pravé Maggi nevím, ale obecně se tekuté polévkové koření vyrábí hydrolytickým štěpením živočišných i rostlinných surovin, zejména keratinu, tvarohu, kaseinu, masové moučky, kvasnic, sojových bobů, rýže, obilných klíčku apod. Dále se mohou přidávat zeleninové, houbové a masové extrakty a řada dalších látek, třeba kyselina chlorovodíková, jedlá soda, aktivní uhlí apod.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Pokut máte na mysli glutaman sodný( či kyselinu glutamovou) tak ten se vyrábí hydrolýzou různých bílkovin, nejčastěji z bílkovin kvasinek které se pěstují na méně kvalitních bramborách a jiných na škrob bohatých plodinách.(glutaman sodný se značně podílí na chuti těchto dochucovadel). Dříve se používal tuším sójový hydrolyzát.(konkrétně maggi se vyrábělo podle původní receptury že sójových bobů, viz: https://cs.m.wikipedia.org/….

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1211
Zlatý annas 1095
Zlatý hanulka11 986
Zlatý marci1 690
Zlatý Kepler 659
Zlatý iceT 546
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 475
Zlatý quentos 454
Zlatý mosoj 404

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.