Tekuté polévkové koření Maggi obsahuje:
pitnou vodu, jedlou sůl, chuťové látky (glutamát sodný, sodné soli 5´-ribonukleotidů), kvasný ocet, glukózu, kvasničný extrakt, aroma.
Zatímco bujóny Maggi jsou kvalitnější a
podle použitých surovin rozlišujeme bujóny hovězí, drůbeží, rybí, zeleninové, houbové, atd. Jak už jsme si řekli, masové bujóny obsahují nejenom extrakt z příslušného druhu masa, ale i sušené mleté maso. Naproti tomu zeleninový bujón MAGGI neobsahuje žádné živočišné bílkoviny a je proto vhodný i pro vegetariány.
Takže máte pravdu oba dva.
http://www.nestlefs.cz/…
Zdroj: http://recepty.centrum.cz/vari me/2002/10/30/clanky/vyvary-a- bujony/
10Kdo udělil odpovědi palec? kropitko, rynek878, elektrikář, Drap, anonym, petra666, paul1, P.D., vcelkaMajka, gagaga
před 3979 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já si také myslím, že těch rostlin tam moc není. Všichni víme, jak dodavatelé a výrobci mlží a tají a hooodně snižují náklady. Takže to vidím tak, že pokud to je uvedeno od dodavatelů, je to napsáno tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, čili, že výrobek obsahuje spoustu sajrajtu, dochucovadel,atd. více méně umělých a trochu toho výtažku, aby se to dalo nazvat přírodně identické a podobně.
0 Nominace Nahlásit |
Kostíku,radím Ti --nepoužívej to! Dělá se to
i z kostí a mas.zbytků.Náš doktor na vojně
před tím varoval-není to dobré na játra!!
Je dostatek přírodního koření (a pro muže- dobré)- libeček, česnek, petrželka!!
0 Nominace Nahlásit |
Kostíku vyhrála jsi-ty máš pravdu.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3979 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podobné koření se vyrábí hydrolízou bílkoviny - buď živočišné kosti a jiné zbytky, nebo rostlinná většinou asi získaná ze sóji
Drap | 1429 | |
annas | 1270 | |
hanulka11 | 985 | |
Kepler | 953 | |
marci1 | 789 | |
iceT | 586 | |
quentos | 506 | |
briketka10 | 494 | |
gecco | 490 | |
zjentek | 450 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |