Avatar uživatele
Kostík

Z čeho se vyrábí polévkové koření magi

Já tvrdím, že z kostí a manžel, že z rostlin,
kdo to ví ať mi odpoví,
děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3886 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Tekuté polévkové koření Maggi obsahuje:
pitnou vodu, jedlou sůl, chuťové látky (glutamát sodný, sodné soli 5´-ribonukleotidů), kvasný ocet, glukózu, kvasničný extrakt, aroma.
Zatímco bujóny Maggi jsou kvalitnější a
podle použitých surovin rozlišujeme bujóny hovězí, drůbeží, rybí, zeleninové, houbové, atd. Jak už jsme si řekli, masové bujóny obsahují nejenom extrakt z příslušného druhu masa, ale i sušené mleté maso. Naproti tomu zeleninový bujón MAGGI neobsahuje žádné živočišné bílkoviny a je proto vhodný i pro vegetariány.
Takže máte pravdu oba dva.
http://www.nestlefs.cz/…

Zdroj: http://recepty.centrum.cz/vari me/2002/10/30/clanky/vyvary-a- bujony/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ReHu

Já si také myslím, že těch rostlin tam moc není. Všichni víme, jak dodavatelé a výrobci mlží a tají a hooodně snižují náklady. Takže to vidím tak, že pokud to je uvedeno od dodavatelů, je to napsáno tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá, čili, že výrobek obsahuje spoustu sajrajtu, dochucovadel,atd. více méně umělých a trochu toho výtažku, aby se to dalo nazvat přírodně identické a podobně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
grifin

Kostíku,radím Ti --nepoužívej to! Dělá se to
i z kostí a mas.zbytků.Náš doktor na vojně
před tím varoval-není to dobré na játra!!
Je dostatek přírodního koření (a pro muže- dobré)- libeček, česnek, petrželka!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miroslavst

Kostíku vyhrála jsi-ty máš pravdu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Z kostí.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pres dívka

Podobné koření se vyrábí hydrolízou bílkoviny - buď živočišné kosti a jiné zbytky, nebo rostlinná většinou asi získaná ze sóji

před 1845 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek