

Jak se vyrábí bujón?
Nikde jsem nenašel recept jak si vyrobit domácí bujón.
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 0
- Sledovat
- Nahlásit
- Před 3455 dny
Diskuze: napište první příspěvek
Sdílet:
Nejlepší odpověď


Silný čirý hovězí bujón
Potřebujeme:
200 g hovězího předního (hrudí), 500 g morkových kostí, 500 g telecích kostí, 1 holub nebo půlka slepice, 500 g hovězích jater, 2 mrkve, 2 petrľele, půlka menšího celeru, 2 cibule se slupkou, sůl, půl kostky masového bujónu, čerstvá petrľelk
Jak na to:
Veąkeré maso a kosti opereme ve studené vod. Holuba či slepici rozsekáme na menší kousky. Na morku z kostí lehce osmažíme očištěnou a na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme maso, kousky holuba či slepice a ihned zalijeme vodou. Přidáme kosti, trochu soli a vaříme zvolna 2 hodiny. Hotový vývar procedíme, necháme ustát a příp. lžící zlehka sebereme přebývající tuk. Bujón můžeme případně dokonale vyčistit rozšlehaným bílkem. Nakonec jej přelijeme přes ubrousek a podáváme velmi horký v šálcích.
- Udělit odpovědi palec 1 Kdo udělil odpovědi palec? Dandi, bigbít
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3455 dny
Další odpovědi:


Bujón je silný masový vývar. Může být z jakéhokoliv druhu masa, včetně rybího. Pravý bujón je opravdu jen čirý vývar, který se dále používá buď k výrobě polévky, omáčky, šťávy pod maso atd...
Pokud máte na mysli bujón ve smyslu polévky je hrozně moc možností a receptů.
Základem je vždy voda, maso (nejčatěji hovězí či drůbeží), případně více druhů mas včetně třeba kostí, drůbků apod, které ve vodě uvaříme do měkka. A dále přidáme polévkovou zeleninu, koření dle chuti. Možné přidat žlotek či bílek.
Jeden receptík z mnoha:
Ingredience
1000 g kuřete, 2,5 l neperlivé vody, 50 g mrkve, 50 g petržele, 40 g celeru, několik semínek koriandru, 20 g soli
Příprava
Vykuchané kuře bez kůže, rozpůlíme a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a osolíme. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni cca 2 hodiny. Poté přidáme čistou zeleninu a vaříme dál asi půl hodiny, až je kuřecí maso měkké. Maso z hrnce vyjmeme a můžeme použít k přípravě jiných pokrmů (např. rizoto). Vývar procedíme velmi jemným sítem a odstraníme tuk.
http://www.srecepty.cz/…
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3455 dny


obyčejný procezený a odmaštěný hodně silný vývar
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3452 dny
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření
- Z čeho se vyrábí polévkové koření magi (5 odpovědí)
- Mate zkusenosti s potravinou s nazvem KUSKUS? (6 odpovědí)
- Dokázali byste pozřít jídlo připravené ze cvrčků, moučných červů apod.? (15 odpovědí)
- Které cukrovince jste stále věrní, přestože jsme v době šizení potravin? (13 odpovědí)
- Jak byste popsali, jestli to obecně lze, chuťový rozdíl mezi chovanými zvířaty a zvěřinou? A co vám víc chutná? (7 odpovědí)
- Používáte příbory či nádobí ještě z Československa? Znáte jejich výrobce či historii? (19 odpovědí)
- Jak uchovat zázvor, aby vydržel? (3 odpovědi)
- Jak dlouho pečete kuře? (8 odpovědí)
- Co to jsou ančovičky? (3 odpovědi)
- Kolik dl je 1/8 l mleka? (9 odpovědí)
- Cukr krystal a krupice - jaký je mezi nimi rozdíl? (5 odpovědí)
- Vaření párků (6 odpovědí)
- Jak dlouho vydrží maso v lednici? (5 odpovědí)
- kolik je 1dcl (7 odpovědí)
- kolik je 6 dcl vody (11 odpovědí)
- Jeřabiny jedlé a nejedlé (3 odpovědi)
- Poradíte,jak dlouho se vaří květák,když pak půjde do trojobalu? (7 odpovědí)
- Co mám vařit? (7 odpovědí)
- Jak sušit švestky v sušičce?? (2 odpovědi)
- Z čeho se vyrabi droždí? (2 odpovědi)
- Co je přesně kapari? (2 odpovědi)
- Jak se zbavím broučků v mouce? (7 odpovědí)
- Kofein/Tein (5 odpovědí)
- Dají se sehnat někde v Česku Harry potter Jelly beans?? (4 odpovědi)
- Co je a jak vypadá Capari? (2 odpovědi)