Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.září 21:19

Pokut máte na mysli glutaman sodný( či kyselinu glutamovou) tak ten se vyrábí hydrolýzou různých bílkovin, nejčastěji z bílkovin kvasinek které se pěstují na méně kvalitních bramborách a jiných na škrob bohatých plodinách.(glutaman sodný se značně podílí na chuti těchto dochucovadel). Dříve se používal tuším sójový hydrolyzát.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.září 21:23

Pokut máte na mysli glutaman sodný( či kyselinu glutamovou) tak ten se vyrábí hydrolýzou různých bílkovin, nejčastěji z bílkovin kvasinek které se pěstují na méně kvalitních bramborách a jiných na škrob bohatých plodinách.(glutaman sodný se značně podílí na chuti těchto dochucovadel). Dříve se používal tuším sójový hydrolyzát.(kon­krétně maggi se vyrábělo podle původní receptury že sójových bobů, viz: https://cs.m.wi­kipedia.org/wi­ki/Maggi.