Avatar uživatele
xX steryy Xx

proč dáváme maso do tlakového hrnce

Zajímavá 0 před 789 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Díky přetlaku a tím pádem vyšší teplotě se uvaří mnohem dřív.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Jak píše Kepler, teplota při vyšším tlaku v tlakovém hrnci, je o cca 10–20 st.C vyšší (podle nastavení ventilu, nebo teplotního spínače u automatických) a tím je vaření nepoměrně rychlejší a tím i úspornější, co se týká energie.
A neodpustím si menší recenzi, 🙂
Pokud uvažujete nad vařením v tlakovém hrnci, doporučuji elektrický automatický tlakový hrnec. Má oproti „klasice“ velkou výhodu v tom, že tlak není „řízen“ odpouštěním páry přes tlakovou zátku, ale vypínáním ohřevu. Takže nedochází k žádnému úniku páry a není nutno vaření nijak hlídat a nastavovat. Takže po nastavení doby potřebné pro vaření konkrétního produktu (existují tabulky) a po jeho zapnutí, není nutno nic hlídat a produkt se uvaří a hrnec se vypne a přepne do režimu „přihřívání“ kdy vydrží i další hodiny při cca 70 st.C. A vlastní spuštění vaření se dá i po půlhodinách odložit.
Má poměrně malý příkon oproti běžným el.plotýnkám (900–1000W).
A má mnohem víc bezpečnostních prvků než klasický papiňák.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek