Avatar uživatele
bolak

Může se lahváč zkazit?

Když bude v chladu a zazátkovanej.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? petka, kropitko před 3307 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Tak já se domnívám, že nějaké méně kvalitní pivo ano. Já jsem si několikrát už koupila zkažené pivo, ale je pravda, že nevím co s ním dělali před tím,,,,

Takže pokud s tím pivem bude zacházeno od výroby dobře a tak jak se má, tak se zkazit nemůže.

Nikdy jsem nezkoušela, jak dlouho vydrží v chladu a zazátkovaný. Já ho hned vypiji,,takže moje odpověď může být zkreslená,,:-)
Doplňuji:
I když je vyznačena trvanlivost, tak to neznamená, že se to pivo po ní zkazí,,,už jsem pila pivo, které mělo po trvanlivosti a bylo v pohodě a pivo, které mělo být dobré min. ještě 5 měsíců bylo zkažené.

Prostě záleží na tom jak s ním kdo zachází, jak je zazátkované, jestli byla lahev dostatečně vymytá, zda nepřemrzlo apod.
Proto odpověď na tuto otázku nemůže být jednoznačná. Je to kus od kusu,,,

Upravil/a: kropitko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Ano. Proto je tam uvedeny i datum do kdy spotrebovat. -iv-

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Samozřejmě. Lahvové pivo má proto na etiketě vyražené datum minimální trvanlivosti. Pokud vím, tak dříve měla piva záruku jen několik dní. Dnešní delší doba je daná filtrací a pasterizací. Konzervační účinek alkoholu v nápojích je až od objemových 10%. Na těchto nápojích se nemusí uvádět datum minimální trvanlivosti ani datum použitelnosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hykam

Ano pivo se po delší době zkazí.
Za komunistů, když se pivo ještě nepasterizovalo, vydrželo zhruba týden, potom se zakalilo.
Dnes vydrží piva asi okolo půl roku ale potom se také zakalí, toho alkoholu tam není zas tolik aby fungoval jako konzervant.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

problém je v tom,že i přes onu pasterizaci v pivu zůstane nepatrné množství kvasinek,která za vhodných podmínek se začnou zase množit a pivo kvasit.Ale to není zkažení,jen přirozená vlastnost.Takže se to zakalí,změní chuť a stupeň alkoholu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

těžko. Alkohol je výborný konzervant.

Pokud se nemýlím, nezkazil by se ani bez toho chladu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
rosinka

Může! Viděla jsem takto zkaženou, starší Plzeň.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření