Avatar uživatele
Registrovaný

Lze laktózu, jako mléčný cukr, z mléka a mléčných výrobku odstranit pomocí kvasinek (kvašením na alkohol a CO2)?

nejde mi o mléko s rumem, ale rozumné odstranění laktózy

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Kvasinky laktózu nezkvasí. K tomu jsou nutné bakterie mléčného kvašení.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Když budeš mít vhodný kmen bakterií tak trochu ano. Jinak hlavní produkt mléčné fermentace je kyselina mléčná.
Mléko s rumem nezískáš.

Aby jsme si rozuměli. Fermentace je kvašení.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

kablik

je to nedávno, bezlaktozové mléčné výrobky se objevili v některých supermarketech , opravdu to funguje

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 901
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 513
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 464
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.