Avatar uživatele
zjentek

Vysvětlí mi někdo, jak rozeznat kakao s „vysokým podílem flavonoidů“ od „průmyslově zpracovaného“ ka­kaa?

Tak z toho jsem zase v pasti, nejlépe úplně přestanu číst, ale… Nejprve se zamysleme nad textem:

„Muži byli v rámci výzkumu podrobeni náročným kognitivním úlohám (se zaměřením na paměť, pozornost, představivost, orientaci v prostoru či myšlenkové pochody), během kterých první skupina popíjela kakao s vysokým obsahem flavonoidů a druhá průmyslově zpracované kakao s velmi nízkým obsahem flavonoidů. Nikdo z nich přitom netušil, jaké kakao konzumuje.“>>> https://www.no­vinky.cz/zena/zdra­vi/clanek/piti-kakaa-zrychluje-funkci-mozku-40343291#source=hp&seq_n­o=17&dop_ab_va­riant=0&dop_req_­id=UsHVB94EGfg-202011272042&­dop_source_zo­ne_name=novin­ky.sznhp.box&ut­m_campaign=&ut­m_medium=z-boxiku&utm_sou­rce=www.seznam­.cz

Co když taky chci TO DOBRÝ kakao? Kam zajít? Kde hledat?

Zajímavá 0 před 1253 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Nejprve:
https://www.co­kolada-callebaut.cz/cs/7-kakaovy-prasek
Flavonoidy chrání buňky před volnými radikály, brání růstu nádorových buněk,
posilují imunitní systém a působí preventivně proti srdečním chorobám.
Většinou jsou v zelené zelenině, celeru, cibuli, ovoci, červeném vínu a kakau.
U kakaa, záleží na jeho výrobě, z prařených bobů (obsah tuku, cenných látek).
Vyšší obsah flavonoidů = kvalitnější a zdravější kakao.

Přírodní (nealkalizované) kakao – Pozná se podle světlejší barvy, je přirozeně kyselé a má nízké pH. Nic se do něj nepřidává.
Holandské (alkalizované) kakao – Kakao prošlo během zpracování tzv. alkalizací, tedy byly do něj přidány regulátory kyselosti, které kakao zneutralizovaly, ztmavily, zjemnily jeho chuť a rozpustnost.
Tepelně upravené – Klasické a v historii nejčastěji vyráběné kakao vzniká pražením. Tepelnou úpravou však přichází o většinu zdraví prospěšných látek. Chceme-li to nejlepší, pražené kakao nebrat.
Tepelně neupravené, RAW kakao – V této podobě je řazeno mezi superpotraviny – je ryze přírodní, obsahuje až 20× více prospěšných látek než pražené, nemá další přidané látky a není chemicky ošetřeno. Je tučnější, ale ohromně zdravé, a právě takové máme v našem sortimentu.
https://www.go­odie.cz/cokola­da--kakao/kakaovy-prase-raw-24--120-g/

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

Mělo by to být čisté kakao. Slušní výrobci to na obal píšou, hledej Pure kakao.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

Nový příspěvek