Odpověděl/a – 28.listopad 17:54
Nejprve:
https://www.cokolada-callebaut.cz/cs/7-kakaovy-prasek
Flavonoidy chrání buňky před volnými radikály, brání růstu nádorových
buněk,
posilují imunitní systém a působí preventivně proti srdečním
chorobám.
Většinou jsou v zelené zelenině, celeru, cibuli, ovoci, červeném vínu a
kakau.
U kakaa, záleží na jeho výrobě, z prařených bobů (obsah tuku, cenných
látek).
Vyšší obsah flavonoidů = kvalitnější a zdravější kakao.
Odpověděl/a – 28.listopad 18:09
Nejprve:
https://www.cokolada-callebaut.cz/cs/7-kakaovy-prasek
Flavonoidy chrání buňky před volnými radikály, brání růstu nádorových
buněk,
posilují imunitní systém a působí preventivně proti srdečním
chorobám.
Většinou jsou v zelené zelenině, celeru, cibuli, ovoci, červeném vínu a
kakau.
U kakaa, záleží na jeho výrobě, z prařených bobů (obsah tuku, cenných
látek).
Vyšší obsah flavonoidů = kvalitnější a zdravější kakao.
Přírodní (nealkalizované) kakao – Pozná se podle světlejší barvy,
je přirozeně kyselé a má nízké pH. Nic se do něj nepřidává.
Holandské (alkalizované) kakao – Kakao prošlo během zpracování tzv.
alkalizací, tedy byly do něj přidány regulátory kyselosti, které kakao
zneutralizovaly, ztmavily, zjemnily jeho chuť a rozpustnost.
Tepelně upravené – Klasické a v historii nejčastěji vyráběné kakao
vzniká pražením. Tepelnou úpravou však přichází o většinu zdraví
prospěšných látek. Chceme-li to nejlepší, pražené kakao nebrat.
Tepelně neupravené, RAW kakao – V této podobě je řazeno mezi
superpotraviny – je ryze přírodní, obsahuje až 20× více prospěšných
látek než pražené, nemá další přidané látky a není chemicky
ošetřeno. Je tučnější, ale ohromně zdravé, a právě takové máme
v našem sortimentu.
https://www.goodie.cz/cokolada--kakao/kakaovy-prase-raw-24--120-g/