Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.listopad 17:54

Nejprve:
https://www.co­kolada-callebaut.cz/cs/7-kakaovy-prasek
Flavonoidy chrání buňky před volnými radikály, brání růstu nádorových buněk,
posilují imunitní systém a působí preventivně proti srdečním chorobám.
Většinou jsou v zelené zelenině, celeru, cibuli, ovoci, červeném vínu a kakau.
U kakaa, záleží na jeho výrobě, z prařených bobů (obsah tuku, cenných látek).
Vyšší obsah flavonoidů = kvalitnější a zdravější kakao.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.listopad 18:09

Nejprve:
https://www.co­kolada-callebaut.cz/cs/7-kakaovy-prasek
Flavonoidy chrání buňky před volnými radikály, brání růstu nádorových buněk,
posilují imunitní systém a působí preventivně proti srdečním chorobám.
Většinou jsou v zelené zelenině, celeru, cibuli, ovoci, červeném vínu a kakau.
U kakaa, záleží na jeho výrobě, z prařených bobů (obsah tuku, cenných látek).
Vyšší obsah flavonoidů = kvalitnější a zdravější kakao.

Přírodní (nealkalizované) kakao – Pozná se podle světlejší barvy, je přirozeně kyselé a má nízké pH. Nic se do něj nepřidává.
Holandské (alkalizované) kakao – Kakao prošlo během zpracování tzv. alkalizací, tedy byly do něj přidány regulátory kyselosti, které kakao zneutralizovaly, ztmavily, zjemnily jeho chuť a rozpustnost.
Tepelně upravené – Klasické a v historii nejčastěji vyráběné kakao vzniká pražením. Tepelnou úpravou však přichází o většinu zdraví prospěšných látek. Chceme-li to nejlepší, pražené kakao nebrat.
Tepelně neupravené, RAW kakao – V této podobě je řazeno mezi superpotraviny – je ryze přírodní, obsahuje až 20× více prospěšných látek než pražené, nemá další přidané látky a není chemicky ošetřeno. Je tučnější, ale ohromně zdravé, a právě takové máme v našem sortimentu.
https://www.go­odie.cz/cokola­da--kakao/kakaovy-prase-raw-24--120-g/