Avatar uživatele
Drap

Smaží se u vás dnes k obědu koblihy?

Samozřejmě že nehledám náhodu. Koblihy na popeleční středu patří od nepaměti k masopustním zvyklostem.
U nás tedy koblihy byly, stejně jak je to už co pamatuji.

Upravil/a: Drap

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, redy, briketka10, marci1 před 2620 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Dnes si dám růžičkovou kapustu s uzeným a chlebem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

To se ptáš, jestli fakt nastala taková náhoda, anebo je zrovna dnešek nějaké datum, nebo něčím významné, že se mají obědvat koblihy (asi jako např. na sv. Martina husa)? A abych tedy odpověděl, ne, nesmaží, my oběd ve sladkém provedení nemíváme.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Bohužel, koblihy mi sice chutnají, ale ani v souvislosti s masopustními zvyky (jak před časem psala annas), si je ani nekupuju. Pálí mě z nich totiž žáha, jako z každého smaženého jídla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

U nás se smažily o víkendu, ne koblihy,ale naše „Patrkáče“, my tomu tak říkáme. Jakoby koblihy „na ježka“. Krásné, nadýchané. Trochu na způsob „Božích milostí“, ale na „Patrkáče“ máme svůj tajný rodinný recept. 🙂
http://www.ces­kykulinar.cz/re­cept/bozi-milosti

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… oběd bez masa nejni oběd, nejsem batole, abych dlabal buchty …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
L. da Vinci

Nesmaží! Smažily se o víkendu a ne k obědu, ale pro masopustní průvod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

U nás se nikdy doma nesmažily.
Ve školní jídelně mi moc chutnaly
ty s tvarohem a kouskem džemu
nahoře.
Myslím si, že to nebyly ty pravé
nadýchané koblihy s náplní uvnitř.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Koblihy jsem dělala v sobotu, ne k obědu ale jako moučník a pohoštění pro maškarády.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Ne, to si tradičně schováváme na Velikonoce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Radius

Nesmaží, ale zítra si udělám sladký oběd. Tady v jednom pekařství dělají ve čtvrtek vdolky, tak si tam v 11h zajedu a 3 si koupím, budou ještě vlažné, s marmeládou a šlehačkou nahoře. Také koupím nějaké kremrole a škvarkové placky (vše výborné a čerstvé).
A v pátek dopoledne tam zajedu pro čerstvou výbornou vánočku (ta se sní přes víkend), mám to jen pár stanic autobusem.

Upravil/a: Radius

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Masopust (ani koblihy) u nás nemají tradici..
My pečeme hnětýnky až na posvícení (i když žijeme ve městě), ne však k obědu.
Koblihy u nás „nefrčí“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
GM

V Krkonoších mají nějakou jinou tradici. O velikonocích se přece na zelený čtvrtek pečou jidáše, potom mazance a beránci, koblihy se smaží o masopustě.

před 2620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
L. da Vinci

Takže, Keplere, jsi na vařené stravě? A co řízky, houby, květák… Lituji tě.

před 2620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No, občas zhřeším, ale za cenu polykání jedlé sody. Houby nesmažím nikdy, ty mám radši dušené.

před 2620 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Zkus si koupit v lékárně Helicid. 1× denně a máš od pálení žáhy navždy klid. 🙂

před 2620 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek