tymiánem ma podobné aroma.Tato rostlinka s ostřejší chutí i vůní, připomínající kafr či hřebíček, má původ ve Středomoří. Dnes je tymián oblíbeným kořením především v jižní a východní Evropě, v severní Africe a ve Spojených státech. Z našich bylinek je mu nejvíce příbuzná mateřídouška.
Výrazná chuť a aroma tymiánu se nejlépe uplatní při přípravě zvěřiny, k dochucení ryb, drůbeže a sekaných mas. Pikantní příchuť docílíme přidáním tymiánu do omáček, pokrmů z brambor, bylinkových másel, paštik, nádivek, dušené zeleniny a nejrůznějších luštěninových polévek. Ve směsích s oreganem a bazalkou s ním můžeme okořenit třeba pizzu a těstoviny. Můžeme ho rovněž použít při přípravě tradičních českých jídel, jako je svíčková a nebo rajská.
0 Nominace Nahlásit |
Rozmarýn je obsažen v provensálském koření, takže jej lze nahradit tímto kořením.
0
před 4225 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1443 | |
annas | 1283 | |
hanulka11 | 985 | |
Kepler | 976 | |
marci1 | 798 | |
iceT | 592 | |
quentos | 509 | |
briketka10 | 493 | |
gecco | 490 | |
zjentek | 461 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |