Avatar uživatele
Registrovaný

Proč kysne mléko při bouřce?

zajímalo by mě proč při bouřce zkysne mléko?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

je třeba zapátrat ve fyzice, či chemii: Elektromagnetické impulzy urychlují růst kvasinkových buněk a bakterií, to způsobí jejich zvýšený počet v kyselině mléčné a onen zkyslý zázrak je na světě.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

tak to slyším prvně, mě se teda nestalo, aby nám mlíčko při bouřce zkyslo... ale asi ano... a vysvětlení nade mnou je více než logické:-)

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Bouřkou to spíš nebude ale vlhkost a teplota podporují množení mikroorganizmů v mléce.

Avatar uživatele
Pokročilý

eva

asi to bude opravdu tou chemií.já si to pamatuji,když jsem byla malá a mléko se ještě neprodávalo v trvanlivých krabicích.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1052
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 928
Zlatý marci1 598
Zlatý iceT 526
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 472
Zlatý Kepler 445
Zlatý quentos 443
Stříbrný elektrikář 395

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.