Avatar uživatele
Bronzový

Je pravda, že karamel je zdravější než bílý cukr?

Četla jsem, že nemá negativní účinky bílého cukru ( překyselování, demineralizace organismu).

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Já si myslím,že Vaše myšlenka je správná. Karamelizace je oxidace cukru. Oxidace probíhá při zahřátí cukru na teplotu vyšší než 110 °C (zavisí na druhu cukru). Během karamelizace probíhají stovky chemických reakcí,které změní i jeho některé negativní vlastnosti,které popisujete.Podle mě nezáleží,zda je vyroben z řepy či cukrové třtiny či zda je vyčištěný a bílý nebo nečištěný a hnědý.Ta základní chemická stránka je pořád stejná.Jako malé dítě jsem mlsal tzv.cukrkandl,což byl tvrdý nečištěný cukr.Ale že by měl jiné vlastnosti než kostka cukru?

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

http://www.nazeleno.cz/…

tady se vše dočteš někdy si koupím třtinový,je dražší ale zdravější,sladila jím moje vedoucí v práci..


Avatar uživatele
Zlatý

myslím, že zdravější je třtinový cukr - karamel je jen pražený bílý cukr

a třtinový cukr má chuť karamelu tak jestli jsi to nepopletla


Avatar uživatele
Zlatý

Zdravější než bílý je hnědý - nerafinovaný.
Jak to vypadá, tak zdravější než bílý cukr je cokoliv :)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 899
Zlatý annas 786
Zlatý marci1 512
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 462
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.