Avatar uživatele
Kalim_YT

Je možné vařit na ohni ve hliníkovém ešusu?

Trochu trampská otázka, je možně vařit a smažit ve hliníkovém ešusu (AČR)? Mám na mysli jestli to hliník vydrží a jestli nebude jídlo nijak “kontaminované” hliníkem. Díky za odpovědi.

Zajímavá 0 před 306 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

V hliníkových ešusech vařily statisíce trampů, táborníků a rekreantů na ohni a plynových vařičích. Všichni jsme s chutí jedli „kontaminované“ jídlo a ve zdraví jsme se dožili požehnaného věku. Pozor! Vyděšení zabíjí!

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Filip84 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
paul1

Názory se trošku různí, ale zdá se, že to s hliníkem nebude až tak zlé, jen se nemá v nádobách vařit kyselé potraviny, např. zelí.

https://pure.de­corexpro.com/cs/so­vety/alyumini­evaya-posuda-polza-i-vred.html
https://zeny.e15­.cz/clanek/pro-zdravi/skodi-nebo-neskodi-nam-hlinik

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Filip84

Ruský (ledvinka, typ Wehrmacht) to zvládá, osobně a opakovaně vyzkoušeno. Ten ČSLA nemá nátěr, leč zvládnout by to měl i tak, akorát se bude hůře čistit od mouru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Materiál vydrží, svého času, ani jiné nebyly.
Hliník (kotlík, ešus) není ideální, pro tepelnou úpravu pokrmů!!! To ví dnes i malé dítě 🙂
S léty zmizelo hliníkové nádobí i z pultů/nabídky obchodů. Nejprve zákaz hliníkových příborů ve stravovacích provozech. Pak hliníkové nádobí (hrnce, pánve, ešusy), jsou naraženy ocelí, nerezem.
https://www.al­za.cz/sport/ne­rezove-esusy/18878782.htm
https://www.de­cathlon.cz/p/ne­rezovy-esus-mh-100-sada-pro-1-osobu-1-1-l/_/R-p-174674

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Bez problémů. Můžeš dělat v ešusu cokoli. Dnes jsou na trhu i ešusy nerezové. Hliník však poslouží stejně dobře. Jediným problémem by mohlo být, kdybys chtěl v něm na ohni upéct buchty. K tomu je lepší litinová, nebo železná nádoba.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek