Avatar uživatele
Dan10

Jaké dřevo používáte na uzení?

Dobrý den mám dotaz jaké dřevo používáte na uzení, na internetu jsem se dočetl, že obecně jsou dobré listnáče. Když jsem použil dubové dřevo, přijdou mi klobásky trošku hořké. Máte nějaké tipy?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? df před 1205 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hapiky

Záleží na druhu masa.
Hovězí maso – nejvhodnější je dub, vlašský ořech a jabloň
Vepřové maso – k tomu se hodí jabloň, bílý ořech, hrušeň, olše, javor a dub.
Drůbeží maso – javor, olše, hrušeň a jabloň
Ryby – nejlépe olše a dub.
Sýry a zelenina – použijte javor.
https://www.go­ogle.com/sear­ch?q=vhodn%C3%A9+d%C5­%99evo+na+uzen%C3%AD&oq­=vhodn%C3%A9+d%C5­%99evo+na+uzen%C3%AD&aq­s=chrome..69i57­.15932j1j7&sou­rceid=chrome&i­e=UTF-8
Mám zkušenosti, že dub je na vepřovém cítit, hodně švestky kazí chuť atd…
Začít bukem, přidávat švestku, hrušeň, jabloň apod.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Zásadně buk,bez kůry, obzvláště na vepřové. Všechny ty ovocné stromy a podobně pouze deformují chuť. Někdy na závěr přidám cca dvě větvičky jalovce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Se vsadím, žes udil i s kůrou, proto ta hořkost. Kůra MUSÍ pryč! :)
Jinak – nejraději buk s tím, že na závěr cca 1–2h třešeň (ani ne tak kvůli chuti, jako spíš vzhledu/barvě – ideálně štěpkou z jádra).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

Nový příspěvek