Avatar uživatele
zjentek

Jak vhodné je na steak hovězí zadní z české krávy?

Dal bych hověziho stejka! Ale u nas na Prajzske ten výběr řeznici maju jaksik omezeny a nemam doma argentinskou krávu!

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Drap, marci1, aliendrone před 2182 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ono ani tak nezáleží na národnosti krávy. U nás se to dost démonizuje. Jde hlavně o krmení a velkou roli hraje vyzrálost masa. Argentinské hovězí je proto tak dobré, že se vozí v kontejnerech při optimální teplotě a cesta bývá často hodě dlouhá. Díky cestě lodí je maso krásně uležené tak jak má být. Pokud se ti podaří, že si budeš moci vybrat, tak z našeho býčka si taky velmi dobře pochutnáš. Problém je v tom, že řezníci jsou schopni nabízet maso z mladého býčka, i když se jedná o starožitnou krávu. Většina hovězího však ale pochází z mladých kusů. Pokud si chceš opravdu pochutnat, upusť od svíčkové, a kup si nízký, nebo ještě lépe vysoký roštěnec a budeš mít kulinářský zážitek. Vynikající je i tzv. váleček. Opravdoví znalci si vychutnávají, pokud seženou na hovězím pupku.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

„Není nutné používat výhradně maso z Argentiny. Zvířata chovaná v Česku jsou kvalitní, žijí na pastvinách a po celou dobu jsou pod stálou veterinární kontrolou. Nejlepší maso na steak je ze svíčkové nebo z roštěnce. Můžete však použít i maso z kýty, jako je např. květová špička. Neřiďte se při výběru pouze barvou – krásně růžové maso vidíte, protože vitrína je nasvícená zářivkami, naopak tmavé maso se nerovná zkažené, K tmavnutí dochází při zrání masa“.
Zdroj: https://www.li­dovky.cz/jak-pripravit-nejlepsi-steak-zakladem-je-dobre-maso-fxr-/dobra-chut.aspx?c=A090908­_094604_dobra-chut_glu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Zadní hovězí moc vhodný není, z těch dostupných je vhodný roštěnec, nebo svíčková z mladé krávy nebo bejka. https://www.ma­kro.cz/o-makro/maso-a-drubez/steakove-maso?utm_source=Sez­nam&utm_medium=cpc&ut­m_campaign=Con­tinuous_Steaky_De­tail_P_CZ_Sear­ch&utm_conten­t=hov%c4%9bz%c3%ad+ste­ak_Hov%c4%9bz%c3%ad+ste­ak&utm_term=hov%c4%9bz­%c3%ad+steak_

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

:D :D :D
Hele… já také doma nemám argentinskou krávu, ale z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že NĚKTERÉ české to zmáknou také. ;) :D :D Kvůli stejku bych si rozhodně argentinskou krávu nepořizoval! Ani českou. :D :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… z krávy ne, ani z cizí, ale z bejka, kráva se dává na porážku stará (mléčná plemena po několika laktacích a masná po odchování několika telat, v obou případech to vychází plus minus stejně), takže maso je vhodný tak akorát na guláš či dobrou polívku …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek