Avatar uživatele
tosa77

Jak sušit švestky v sušičce??

Někde jsem četla, že se musí oloupat a nakrájet, ale já mám na mysli celé neloupané švestky. Děkuji za odpověď.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5514 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dandi

Sušení několikrát přerušujeme, to znamená, že vyjmeme švestky z trouby nebo sušárny a necháme zchladnout. Před dosušením horké švestky ještě porosíme studenou vodou. Budou potom černé a správně lesklé. Počáteční teplota při sušení švestek musí být nízká 55 až 60 °C. Při vyšších teplotách švestky naběhnou, popukají a pustí mnoho šťávy. Sušení švestek je zdlouhavé, protože se přerušuje a trvá přibližně 8 hodin.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
alenka901

samotným sušením ovoce přebereme a odstraníme všechny nakažené plody. Pak ovoce řádně omyjeme (vyjma borůvek, ty pouze přebereme), popřípadě oloupeme. U jádrového ovoce vykrajujeme jaderníky a ovoce půlíme, čtvrtíme nebo krájíme na kolečka. Peckovice rovněž můžeme odpeckovat. Ovoce upravujeme rychle, aby na vzduchu nehnědlo. Proto oloupané kousky namáčíme (nejdéle na pět minut) do vody okyselené špetkou kyseliny citronové nebo octa. Připravené ovoce rozprostřeme na sušicí rošty

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek