Avatar uživatele
Registrovaný

Jak sušit švestky v sušičce??

Někde jsem četla, že se musí oloupat a nakrájet, ale já mám na mysli celé neloupané švestky. Děkuji za odpověď.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Sušení několikrát přerušujeme, to znamená, že vyjmeme švestky z trouby nebo sušárny a necháme zchladnout. Před dosušením horké švestky ještě porosíme studenou vodou. Budou potom černé a správně lesklé. Počáteční teplota při sušení švestek musí být nízká 55 až 60 °C. Při vyšších teplotách švestky naběhnou, popukají a pustí mnoho šťávy. Sušení švestek je zdlouhavé, protože se přerušuje a trvá přibližně 8 hodin.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

samotným sušením ovoce přebereme a odstraníme všechny nakažené plody. Pak ovoce řádně omyjeme (vyjma borůvek, ty pouze přebereme), popřípadě oloupeme. U jádrového ovoce vykrajujeme jaderníky a ovoce půlíme, čtvrtíme nebo krájíme na kolečka. Peckovice rovněž můžeme odpeckovat. Ovoce upravujeme rychle, aby na vzduchu nehnědlo. Proto oloupané kousky namáčíme (nejdéle na pět minut) do vody okyselené špetkou kyseliny citronové nebo octa. Připravené ovoce rozprostřeme na sušicí rošty

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1271
Zlatý annas 1151
Zlatý hanulka11 985
Zlatý Kepler 735
Zlatý marci1 721
Zlatý iceT 558
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 484
Zlatý quentos 459
Zlatý mosoj 408

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.