Pokoušel jsem se ze srandy upéct doma ručně chleba. Výsledek je opravdu výborný, vypadá i chutná opravdu jako chleba! Jen mám problém s kůrkou - udělá se příliš silná a tvrdá, což není vhodné. Pekl jsem to podle nějakého receptu asi dvacet minut naplno a pak asi 40 minut na 140°C, ale vždycky jsem si myslel, že chleba by měl být hotový rychle. Nemáte tip jak dlouho a na kolik to péct, aby se upekl, ale kůrka tolik neztvrdla? Před pečením chleba potírám vodou. Díky za rady!
Doplňuji:
Panenko, díky za snahu, ale já jsem informatik ... "pečeme zvolna 1 hodinu" mi nic neříká :D Spíš jsem myslel, jaký by byl rozdíl mezi tím, kdyby se to peklo na hodně krátkou dobu, nebo na méně delší dobu :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, anonym, stana73 před 4114 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
4Kdo udělil odpovědi palec? blesk26, kropitko, anonym, Miroslavst
před 4114 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Máte rád domácí chlebík i beze srandy,že?Pokud vám zachutnal neváhejte investovat do domácí pekárničky,tam si kůrku můžete nastavit dle vaší chuti,a dělat se v ní dá nejen on.
Doplňuji:
Udělal jste mi takovou chuť na něco takového,a narazila jsem na rohlíky,rozhodně je udělám.http://hobby.idnes.cz/…
Zdroj: http://www.fler.cz/blog/jak-se -pece-domaci-chleba-v-troube
Upravil/a: anonym
4Kdo udělil odpovědi palec? blesk26, kropitko, panenka, Miroslavst
před 4114 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jami, na rohlíčky také sbírám odvahu už delší dobu, třeba se do nich příští týden i pustím :)
Drap | 1547 | |
annas | 1340 | |
Kepler | 1090 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 865 | |
iceT | 611 | |
quentos | 535 | |
zjentek | 504 | |
da ny | 497 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |