Avatar uživatele
blesk26

Jak správně péct domácí chléb?

Pokoušel jsem se ze srandy upéct doma ručně chleba. Výsledek je opravdu výborný, vypadá i chutná opravdu jako chleba! Jen mám problém s kůrkou - udělá se příliš silná a tvrdá, což není vhodné. Pekl jsem to podle nějakého receptu asi dvacet minut naplno a pak asi 40 minut na 140°C, ale vždycky jsem si myslel, že chleba by měl být hotový rychle. Nemáte tip jak dlouho a na kolik to péct, aby se upekl, ale kůrka tolik neztvrdla? Před pečením chleba potírám vodou. Díky za rady!
Doplňuji:
Panenko, díky za snahu, ale já jsem informatik ... "pečeme zvolna 1 hodinu" mi nic neříká :D Spíš jsem myslel, jaký by byl rozdíl mezi tím, kdyby se to peklo na hodně krátkou dobu, nebo na méně delší dobu :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, anonym, stana73 před 4114 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
panenka

http://www.prima-recepty.cz/…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Máte rád domácí chlebík i beze srandy,že?Pokud vám zachutnal neváhejte investovat do domácí pekárničky,tam si kůrku můžete nastavit dle vaší chuti,a dělat se v ní dá nejen on.
Doplňuji:
Udělal jste mi takovou chuť na něco takového,a narazila jsem na rohlíky,rozhodně je udělám.http://hobby.idnes.cz/…

Zdroj: http://www.fler.cz/blog/jak-se -pece-domaci-chleba-v-troube

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
blesk26

Jami, na rohlíčky také sbírám odvahu už delší dobu, třeba se do nich příští týden i pustím :)

před 4114 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření