Zeptal/a se – 21.únor 12:17
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Pokoušel jsem se ze srandy upéct doma ručně chleba. Výsledek je opravdu výborný, vypadá i chutná opravdu jako chleba! Jen mám problém s kůrkou – udělá se příliš silná a tvrdá, což není vhodné. Pekl jsem to podle nějakého receptu asi dvacet minut naplno a pak asi 40 minut na 140°C, ale vždycky jsem si myslel, že chleba by měl být hotový rychle. Nemáte tip jak dlouho a na kolik to péct, aby se upekl, ale kůrka tolik neztvrdla? Před pečením chleba potírám vodou. Díky za rady!
Zeptal/a se – 21.únor 12:26
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Pokoušel jsem se ze srandy upéct doma ručně chleba. Výsledek je opravdu
výborný, vypadá i chutná opravdu jako chleba! Jen mám problém
s kůrkou – udělá se příliš silná a tvrdá, což není vhodné. Pekl
jsem to podle nějakého receptu asi dvacet minut naplno a pak asi 40 minut na
140°C, ale vždycky jsem si myslel, že chleba by měl být hotový rychle.
Nemáte tip jak dlouho a na kolik to péct, aby se upekl, ale kůrka tolik
neztvrdla? Před pečením chleba potírám vodou. Díky za rady!
Doplňuji:
Panenko, díky za snahu, ale já jsem informatik … „pečeme zvolna
1 hodinu“ mi nic neříká :D Spíš jsem myslel, jaký by byl rozdíl mezi
tím, kdyby se to peklo na hodně krátkou dobu, nebo na méně delší
dobu :)