Avatar uživatele
Michal Kole

Jak se vaří UHO - univerzální hnědá omáčka ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3378 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jmhad

Odpoveď byla označena jako užitečná

Blbá otázka.To už se dnes nevaří.Ale pokud chceš konkréta,tak - v současné době se vaří podle dvou druhů norem.Ti progresivnější si vytvoří své vlastní normy,což je pracné a nákladné a musí to někdo požehnat..Ti,co na to nemají,tak vaří podle receptur teplých jídel z roku cca 1956,které jsou např.na učilištích pro budoucí kuchaře jedinou schválenou učebnicí podle které se dělají závěrečné zkoušky.Nic jiného oficielně neexistuje,.Seznam se s nimi a třeba můžeš vytvořit něco jiného.Ale tam UHO uvedena není.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Michale, nejjednodušší je použít hotovou tmavou jíšku, vmíchat ji do výpeku z masa a popřípadě dolít vývarem nebo vodou. Dochutit podle vlastní chuti a není co řešit. Proč si s tím chceš v domácích podmínkách lámat hlavu. Tvoje máma si s tím nejspíš poradí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

podívej http://www.receptyonline.cz/… pak si ji dochutíš podle chuti

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Protiva

Na čundru jsme dělali UČO (univerzální červená omáčka).
Základem byla červená paprika.
Tato omáčka nás zahřála, i když byla úplně studená.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření