U nás jedině krupici, rychleji se rozpustí pokud sladíš a do pečení je ideální, jinak v tom není rozdíl jen prostě v hrubosti.-
To není pravda práškový a moučkový je totéž.
Doplňuji:
moučkový se dává když se peče cukroví, ale do běžného pečení koláče, buchty a pod. je lepší krupicový
moučkový je vhodný na pocukrování a třeba smíchaný s mákem na knedlíky , smíchaný se skořící na lívance je chutnější , že neskčípe mezi zuby při jídle.
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Krupice je jemnější, jinak rozdíl neni. Kupujeme zásadně krystal. Krupice se doporučuje v některých receptech na pečení.
0 Nominace Nahlásit |
Rozdíl je stejný jako mezi cukrem práškovým a moučkovým. Žádný. S tou zrnitostí to je také vachrlaté. Záleží z kterého je to cukrovaru. Žádná norma na velikost krystalu není nebo je velmi široce interpretovatelná.
Doplňuji:
Kulinářské umění je mně sice na hony vzdáleno ale vždy jsem měl za to, že do pečení se dává cukr práškový ( moučkový).
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Krystal/krupice je stejný druh cukru. Krupice má menší krystaly, lépe se sype z cukřenek a lépe rozpouští.
Moučkový cukr je něco jiného - je to směs cukru s kukuřičným škrobem.
S pečením nemám zkušenost.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3995 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Cukr krystal je to, co vyjde z výroby jako základ. Jeho hrubým podrcením vzniká krupice, jemným pomletím moučka.
Krystal se používá na zavařování, resp. tam, kde se rozpouští a nevadí jeho hrubá konzistence. Krupice je na běžné pečení, moučka na náplně, polevy a na pocukrovávání moučníků.
0 Nominace Nahlásit |
a já se připojím trošku k dotazi, ten cukr krupice je drobnější cukr krystal? a potom je napletý cukr moučka, je tomu tak?
Drap | 1564 | |
annas | 1344 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 874 | |
iceT | 612 | |
quentos | 535 | |
da ny | 508 | |
zjentek | 508 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |