Avatar uživatele
Deli

Cukr krystal a krupice - jaký je mezi nimi rozdíl?

Který kupujete, proč? Který do pečení?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, fablen, anonym před 3343 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

U nás jedině krupici, rychleji se rozpustí pokud sladíš a do pečení je ideální, jinak v tom není rozdíl jen prostě v hrubosti.-
To není pravda práškový a moučkový je totéž.
Doplňuji:
moučkový se dává když se peče cukroví, ale do běžného pečení koláče, buchty a pod. je lepší krupicový
moučkový je vhodný na pocukrování a třeba smíchaný s mákem na knedlíky , smíchaný se skořící na lívance je chutnější , že neskčípe mezi zuby při jídle.

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Krupice je jemnější, jinak rozdíl neni. Kupujeme zásadně krystal. Krupice se doporučuje v některých receptech na pečení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Rozdíl je stejný jako mezi cukrem práškovým a moučkovým. Žádný. S tou zrnitostí to je také vachrlaté. Záleží z kterého je to cukrovaru. Žádná norma na velikost krystalu není nebo je velmi široce interpretovatelná.
Doplňuji:
Kulinářské umění je mně sice na hony vzdáleno ale vždy jsem měl za to, že do pečení se dává cukr práškový ( moučkový).

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Krystal/krupice je stejný druh cukru. Krupice má menší krystaly, lépe se sype z cukřenek a lépe rozpouští.
Moučkový cukr je něco jiného - je to směs cukru s kukuřičným škrobem.
S pečením nemám zkušenost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
baghira

Cukr krystal je to, co vyjde z výroby jako základ. Jeho hrubým podrcením vzniká krupice, jemným pomletím moučka.
Krystal se používá na zavařování, resp. tam, kde se rozpouští a nevadí jeho hrubá konzistence. Krupice je na běžné pečení, moučka na náplně, polevy a na pocukrovávání moučníků.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

a já se připojím trošku k dotazi, ten cukr krupice je drobnější cukr krystal? a potom je napletý cukr moučka, je tomu tak?

před 3343 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření