Je do potravina řadící se do zdravé výživy. Sice je vyrobená z vaj.bílků, ale nemá tu chuť. Šmakouna lze upravit velmi různě, obalit v trojbalu a smažit, na kousky do zelen.salátů apod. Viděla jsem ho v Tescu, ale budou ho mít i jinde. Více méně je bez chuti.
0 Nominace Nahlásit |
Co je šmakoun?
Definice šmakouna je velice krátká, jedná se o plátek bílkovinné hmoty,
která je vyrobena z čistých vaječných bílků, tedy z albuminu.
Z bílků se speciální technologií stanou slisované plátky. Vzhledem se
podobají vařenému drůbežímu masu. Mnohým již jistě svítá, že se
zřejmě jedná o více či méně povedenou náhražku masa. Musím říci,
že,dle mého názoru, je povedená velice. Zejména uzený šmakoun chutná
v pokrmu velice dobře. Dalším, co lze šmakounovi přičíst k dobru, je,
že proces jeho výroby byl vyvinut v České republice.
Druhy šmakouna
Jak jsme již „nakousli“, kromě šmakouna dochuceného solí lze zakoupit
i uzeného šmakouna, který pokrm příjemně provoní slaninovým aroma.
Další specialitou je ochucený plátek, který rovnou můžete položit na
rozpálený gril. Někdy se šmakoun přidává i do různých masových
směsí, aby se snížila jejich kalorická hodnota.
Potěšující je, že šmakouna lze zakoupit i v běžné maloobchodní síti a nemusíme se tedy trmácet jedině do prodejen zdravé výživy
Zdroj: http://www.vareni.cz/trendy/smakoun/?idp%5B4946%5D=on&bt=5
0
před 5284 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 626 | |
da ny | 600 | |
zjentek | 569 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |