Avatar uživatele
Pokročilý

Zůstanou v dušené/vařené/smažené zelenině ještě nějaké vitamíny?

Odpovědi:

Avatar uživatele

Od vařené (dušené) zeleniny se spíš očekává vláknina atd. I malé dítě snad ví, že vitamíny se vysokou teplotou (varem, dušením) ničí.


Avatar uživatele
Pokročilý

Ano. Jsou měřitelné, ale pro lidké tělo nezpracovatelné. Na seznam dušené/vařené/smažené si ještě přidej chlazení. Člověk naštěstí potřebuje vitaminů jen velice pramálo málo. Zužitkovatelné vitaminy jsou pro nás jen v syrové stravě.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

Fyzik

Říká se, že pouze minimální množství.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 936
Zlatý annas 804
Zlatý marci1 525
Zlatý iceT 513
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.