dědapetr
Tortilla (TORTILLAS), moučná placka z Mexika. Používá se jako příloha nebo součást mexických Tacos.
450 g hladké mouky
85 g sádla nebo rostlinného tuku
200 ml teplé vody
1 lžíce soli
1. Mouku promícháme se solí a přidáme změklé sádlo
2. Těsto zpracováváme opatrně, pomalu přiléváme teplou vodu
3. Jemné a pružné těsto necháme odležet zabalené v mokré utěrce
4. Z kousků těsta (3 lžíce) vyválíme kulatou placku, tu poprášíme hladkou moukou (aby se nám jednotlivé placky nepřilepily) a zakryjeme utěrkou, postup opakujeme, až zpracujeme všechno těsto
5. Na nepřilnavé pánvi jednotlivé placky upečeme z obou stran dozlatova (15 sekund z každé strany).
Lamalam
Pravá mexická tortila se dělá z kukuřičné mouky.
iceT
dělala jsem je dle výše zmíněného receptu a jsou lepší než kupované,ohledně ceny ani nemluvě
Klaproth
Z lívancového nikoliv, ale z nekynutého kukuřičného.