dědapetr
Tortilla (TORTILLAS), moučná placka z Mexika. Používá se jako příloha
nebo součást mexických Tacos.
450 g hladké mouky
85 g sádla nebo rostlinného tuku
200 ml teplé vody
1 lžíce soli
- Mouku promícháme se solí a přidáme změklé sádlo
- Těsto zpracováváme opatrně, pomalu přiléváme teplou vodu
- Jemné a pružné těsto necháme odležet zabalené v mokré utěrce
- Z kousků těsta (3 lžíce) vyválíme kulatou placku, tu poprášíme
hladkou moukou (aby se nám jednotlivé placky nepřilepily) a zakryjeme
utěrkou, postup opakujeme, až zpracujeme všechno těsto
- Na nepřilnavé pánvi jednotlivé placky upečeme z obou stran dozlatova
(15 sekund z každé strany).
Lamalam
Pravá mexická tortila se dělá z kukuřičné mouky.
iceT
dělala jsem je dle výše zmíněného receptu a jsou lepší než
kupované,ohledně ceny ani nemluvě
Klaproth
Z lívancového nikoliv, ale z nekynutého kukuřičného.