Avatar uživatele

Proč se říká soukenickému řízku"soukenický řízek"?

Že ho do sebe mám nasoukat?Vím z čeho se dělá,ale je mi záhadou,proč je tak nazýván.Nějak tomu nerozumím,
Poradíte?Díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

U pokrmů to bývá často, že se původ nedovíme.

Může jít o reklamní trik restauratérrů, kteří chtěli přilákat hosty na řízek a ušetřit. Bůček je levnější než "pravé" maso na vídeňský řízek.

Mohl vznikl někde v jižních Čechách, kde sídlilo a pracovalo hodně soukeníků.

Třeba mohl vznikout v Soukenici v hospodě blízko Mezilesí u polských hranic, kde hosté dostali na cestu řízek..

Nebo že mleté maso je kroucené jako nitě a "ská se" = spojuje se dohromady jako soukeníkovo sukno.

Jde o moje úvahy, mohlo to být jinak.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

V názvech pokrmů nehledej logiku. Např. španělský ptáček nemá nic společného se Španělskem ani s ptáky.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 936
Zlatý annas 806
Zlatý marci1 526
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.