Avatar uživatele
anonym

Proč nepřidávají vitamín D i do smetany, když jej dávají už i zvlášť ve variantě i do mléka? Šlo by to vůbec u smetany?

Viz třeba do 12% na vaření: https://www.ka­loricketabulky­.cz/kunin-smetana-12---tuku/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2590 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

Samozřejmě by šlo vitamín D přidávat kamkoliv, ale bylo by to zbytečné. Člověk si ten vitamín dokáže z 80% syntetizovat sám, pokud na to má dost zdrojů příslušného provitamínu a dost slunečního světla. Ten provitamín (cholekalciferol) se přirozeně nachází hlavně v rybím tuku, játrech, vaječném žloutku a mléce (takže je i ve smetaně).
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Vitam%C3%AD­n_D

Upravil/a: Kepler

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek