Avatar uživatele
Registrovaný

Proč je celozrnná mouka dražší než ta obyčejná pšeničná?

Třeba hladká mouka se musí mlít dlouho, aby byla jemná, musí se odstranit obal což zvyšuje náklady na výrobu -> celozrnná mouka by měla být levnější, ale není tomu tak...

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Protože cenu tvoří prodejci, nikoliv výrobci.
Viz příslušné video ve zdroji:

Zdroj: https://www.stream.cz/porady/j idlo-s-r-o

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Ano, je to z důvodu navyšování ceny prodejci
Odkaz uživatele www mně nechodí, ale po úpravě jsem to našel v sekci Pečivo https://www.stream.cz/…
.
Doplňuji:
Tady je přímo to video, snad se načte... https://www.stream.cz/…


Avatar uživatele
Stříbrný

Marketing působí a prodejci toho využívají. Nic jiného v tom nehledej.


Avatar uživatele
Stříbrný

Super otázka !!!

A to je nejlépe poznat u rýže ! Právě ta loupaná, co je náročná na zpracování, je superlevná...a ta celozrnná, neloupaná, tedy nezpracovaná - je třikrát dražší :DDD

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 380

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.