Avatar uživatele
Bronzový

Přidávají do trvanlivého mléka něco navíc?

V testu DNES (http://www.akcniceny.cz/… píší že navíc nic, žádné konzervanty, pouze to zahřejí.. tak se ptám jestli je tomu tak, jeslti máte "ověřené" info. z jiných zdrojů? děkuji

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Přečti si složení mléka na obalu...
;-)
A pokud tomu nevěříš, nechej si udělat chemický rozbor...
___
Trvanlivé mléko se skutečně konzervuje ´jen´ krátkodobým zahřátím na cca 150°C - což ´zabije´ cokoli živého v něm.
A snadno si to můžeš ověřit - takové mléko se po otevření zkazí zřetelně rychleji, než mléko čerstvé (žádné konzervanty neobsahuje - ale také neobsahuje žádné bakterie, ani ty ´hodné´).

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Asi ne, ale mléko se zahřívá. "Zahřátím mléka se zničí jen asi 20% vitamínů a minerálů, chutí se však krabicové mléko čerstvému už příliš nepodobá. Navíc jakmile krabici s mlékem otevřeme, musíme ho uložit do lednice a co nejrychleji spotřebovat. "
Preferuji jen čerstvé mléko, i když připouštím, že se dá příležitostně použít např. na chatě. Trvanlivé mléko mi nechutná. :-)

http://www.epuls.cz/…


Avatar uživatele
Bronzový

Nepřidávají.

"„Mlékem“ se rozumí výhradně běžná tekutina vylučovaná mléčnou žlázou získaná z jednoho nebo více dojení bez toho, aby se do ní cokoli přidávalo nebo z ní odebíralo.

Výraz „mléko“ se však může použít
a) pro mléko, které bylo zpracováno, aniž bylo pozměněno jeho složení, nebo pro mléko, jehož obsah tuku byl standardizován;
b) v souvislosti se slovem nebo slovy pro označení druhu, jakostní třídy, původu a/nebo zamýšleného způsobu použití takového mléka nebo pro popis fyzikálního zpracování nebo úpravy složení, kterým se podrobilo, za předpokladu, že se tato úprava omezuje na přidání a/nebo odebrání přirozených složek mléka."

Na něco ty EU předpisy jsou ;-)

Zdroj: Nařízení č. 1234/2007


Avatar uživatele
Stříbrný

Jak se "mléko" nesrazí a nelze z něho udělat tvaroh, není to mléko.... ;)
Obsah trvanlivých mlék se "jen" zkazí a zapáchá....

http://recepty.vareni.cz/…
http://www.elegantnibydleni.cz /…
http://www.toprecepty.cz/…


Avatar uživatele
Bronzový

Prázdné obaly se před plněním vyšplíchávají peroxidem vodíku. Nic dalšího se nepřidává.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1010
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 381

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.