Avatar uživatele
anonym

Pivo bez CO2 se neprodává, protože by nebylo k pití, nebo za tím stojí něco jiného?

Nebo by se výrazně zkrátila doba maximální doby spotřeby?
Teď nemyslím zvětralou teplou břečku, která vznikne z otevřeného piva po nějaké době mimo lednici, ale prostě pivo bez oxidu uhličitého pěkně vychlazené z lednice.

Proč bez CO2? Tak šetřit si trochu ten žaludek a zažívání atd, když se občas vypije těch piv hafo.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap před 2421 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Bez CO2 by to byla nechutná břečka a pivo by nemělo takzvaný říz.Říz a část chuti u piva dělá právě CO2. Více najdeš zde:
https://www.piv­nichlazeni.cz/o-pivu/nejcastejsi-myty-o-pivu/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Žádné strachy, CO2 máme v celém těle, krvi a žaludku to taky neuškodí. Je to přirozený produkt alkoholového kvašení a to by bylo, abychom si nemohli po škopku hezky krknout. Ve Valhale a u asijských národů je hlasité krknutí po jídle a pití nejlepší pochvalou pro hostitele (promiňte pane Špačku). Pokud bys chtěl dosáhnout stejného paskvilu jako neperlivé minerálky, musel bys ten CO2 z piva odstranit uměle, i vychlazená by to byla stejně jenom břečka.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Z velké části to k pivu patří. Vzniká v pivu při kvašení. Dále se tam může dostat uměle při vytáčení, pokud se CO2 použije jako výtlačný plyn.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek