Avatar uživatele
moondoo.org

Nějaký tip na velmi pálivou instatní polévku z vietnamského obchůdku?

Zajímavá 0 před 680 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
nyjono

Kup si jakoukoli a pálivou si ji udělej.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
rrihamirek1

ramen z pepis eshopu. mel jsem to a mam rad palive, ale toto je pro plechove roboty, neda se to jist. zkus to.

https://www.pe­pis.shop/rekla­ma/ramen-extremne-2x-palivy-kureci-140g-kor/?gclid=EA­IaIQobChMI_qLSsPbV-AIVCJ3VCh2uBAN­QEAsYASABEgJPiP­D_BwE

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Co tak se zeptat prodavače v tom obchodě?

BTW: Správná pálivá přísada do asijských polévek se jmenuje Sriracha a ta nejsprávnější má na obalu obrázek kohouta.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Filip84

dubraro: Sriracha je kyselá, nikoli ostrá (ona teda mírně pálivá je, ale ostrá vypadá jinak), protože její hlavní přísadou je ocet. Původ je, asi, možná, snad, siamský, ale dnes jsou největším producentem Američani.

Avatar uživatele
dubraro

Tady je to podrobněji https://www.e15­.cz/magazin/sri­racha-pribeh-miliardove-omacky-kterou-zna-kazdy-1381883
Recept je známý, není patentovaný nebo utajovaný. Kromě chili (jalapeňos) a rýžového octa v něm důležitou roli hraje česnek. Ve vietnamském supermarketu Tamda se dají najít desítky druhů omáček s názvem Sriracha, pravá je ale jen ta s kohoutem a zeleným víčkem. Já používám nejčastěji variantu s orlem. Je o něco pálivější než ta pravá s kohoutem (možná jiný druh chili) a také podstatně levnější – lahvička pravé Sriracha stojí okolo 500 Kč.

Nový příspěvek