Avatar uživatele
anonym

Kdo mi poradi

jake drevo je na uzeni ryb a masa nejvhodnejsi a neupadne mi ryba s haku pri uzeni?DIK
Doplňuji:
Pro Mojitka,ale ja to nebyla s tim palcem.To je vec ,ktera mne zlobi,tyto veci nedelam.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 5329 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Podle níže uvedeného textu se doporučuje na uzení masa (u ryb nevím) tvrdé dřevo jako buk, dub či vzácný akát. Na poslední hodiny uzení je vhodné mít po ruce pár polínek dřeva z ovocných stromů, nejlépe třešně či švestky. Maso bude mít velmi zajímavou vůni. (Heslo Obložte si udírnu dřevem).

Souhlasím s Mojitkem – na uzení je vhodné tvrdé dřevo. Opravdu v poslední době zde panuje nějaká zášť. Za správné odpovědi červené palce. Jak někdo vidí jeden palec, přidá ještě další červený. I mně se to občas stává. Nemohu to pochopit.

Zdroj: www.svet-bydleni.cz/nej­novejsi-clanky/postavte-si-vlastni-udirnu-.aspx

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ReHu

Slyšela jsem, že i ovocné stromy mají měkké dřevo, čili se s ním udí. Důležité je to, aby nebylo smolnaté. Čili nevhodné je dřevo měkké-smolnaté – smrk apod. A také ne dřevo z ořešáků, maso poto hořkne. R.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mojitek

No ja myslim,ze by to melo byt tvrde drevo,ktere hori pomaleji a dele.Cili ne mekke drevo.
Doplňuji:
proc ten palec dolu ? S mekkym drevem se urcite neudi

Upravil/a: mojitek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miroslavst

Prý třešeň, ale já osobně nevím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

výběr správného tvrdého dřeva (dub, buk, ovocné stromy: meruňka, švestka, ořech apod.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

jablon,třešen,

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
FOG

Souhlas – drevo z ovocnych stromu.
Jinak ja udim ryby i griluji na rozni,tedy na nejake mrizce,protoze se rybi maso lehce rozpada.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Málče

My používáme na uzení dřevo z meruňky. A co se týče uzení ryby, tak tu omotáme tenčím drátem – uděláme takzvaný košík a takto zajištěná ryba z háku nespadne. Na hák ji ale musíme zavěsit tím drátem. Rybu udíme asi 3 – 4 hodiny(do zezlátnutí) podle velikosti.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Tomajda

Uzení ryb je jednoduché.Pokud dodržíte správně postup a nenecháte si lidově do toho KECAT pak je výsledek zaručený a velmi chutný.Já osobně ryby nakládám na 12h do laku.Poté roztopim v udírně aby teplota dosáhla cca 100 stupňů.Ryby vkládám tak aby byla teplota 90 stupňů na prvních 30 minut.Je to z toho důvodu že se ryby musí sterilizovat!! poté dodržuji teplotu kolem 60–70 stupňů po dobu cca 120 min.Dřevo se používá převážně BUK bez kůry!!Nebo přidávám Bukovou štěpku.V žádném případě nemůžete odejít od uzení ryb někam na pivo atd.Jinak výsledek je pak katastrofa.Ryby jsou hotové až mají zlatavou barvu.Co se týče napichování,pou­žívám háčky které jsem si vyrobil.Nahoře oko pro zavěšení a dole oko stočené do půl kruhu.Rybu napíchnete půl okem dole zkrz páteř.Tam je ryby pevná.Ostatně pro vaší inspiraci mám foto na nove-interiery.cz Zde je komplet krb s udírnou co jsem si stavěl a pár fotek s uzení.Udím 2× do měsíce ryby a 2× do měsíce sýry.Teď je správný čas na maso už jej mám naložený.Jinak v brzké době budou sprovozněny další mé stránky udim.cz kde budou i recepty,rady,dis­kuse.
Přeji vám všem dobrou chuť.
Tomajda

před 3600 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek