Avatar uživatele
Bronzový

Kdo má o kolečko víc?

Na většině uzených výrobků (třeba salám) bývá napsáno např. "100g salámu bylo vyrobeno ze 110g masa". Má o kolečko víc ten kdo to píše nebo já? Vždyť to je jako kdyby jste do krabičky o rozměrech 10x10x10 cm chtěli narvat bonboniéru s rozměry 10x20x20 cm! Jak to tedy může takhle být?
Doplňuji:
Pro Mowlu: http://s27.postimg.org/…

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Víš ty, že se voda v mase při jeho zpracování odpaří?! Třeba 10 % ?!
Doplňuji:
Pokud je toto sdělení napsáno na výrobku je to lepší, než na "vepřové konzervě" kde obsah masa je 30 % a zbytek jsou ty různé s*ačky!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Srovnáváte nesrovnatelné. Krabička se snad nesmrští, nevysuší sama od sebe na rozdíl od masa, které má za syrova v sobě víc vody než po vyuzení.


Avatar uživatele
Zlatý

Ztráta hmotnosti během tepelné úpravy je zcela normální.


Avatar uživatele

Já takový nápis ještě nečetl...
;-)
Ale je to logické - maso v salámu je výrazně sušší, než maso syrové (surovina) a tudíž je i lehčí.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1004
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 373

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.