Kumín neboli římský kmín je druh koření druhu Cuminum cyminum.
Ve středoasijských zemích bývalého SSSR se nazývá zira a jeho typické
použití je v plovu, v Česku někdy nazývaném pilaf. V indonéské
kuchyni se nazývá djintan. Je obvykle drobnější než kmín, ale hlavně má
úplně jiné aroma, takže se jím nedá nahradit. Je však už v Česku
běžně k sehnání. Je důležitou součástí koření kari a dodává mu
jeho charakteristické aroma.
Pokud je tedy běžně k sehnání, tak buď v obchodě s kořením nebo
v nějakém hypermarketu.
0 Nominace Nahlásit |
V obchodě jsem ho nikdy neviděla.Objednat jedině přes internet GASTRO KOŘENÍ.Tam maji snad všechno koření,na jaký si vzpomenete.
0
před 4876 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1678 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 625 | |
da ny | 582 | |
zjentek | 563 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |