Avatar uživatele
Registrovaný

Jaký slad se používá při výrobě sladové whisky?

Lze vyrábět kvalitní sladový alkohol i ze žita, pšenice, ječmene, ovsa, triticale... Kukuřice? Není to na škopdu?

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Proč by to mělo být na škodu? Patří to k základní receptuře jednotlivých druhů whisky, která jí dává nezaměnitelný charakter.
Třeba skotská whisky je z ječmenného sladu. https://cs.wikipedia.org/…
Jinak slad je název pro naklíčené a usušené obilné zrno, může to být i kukuřice, žito aj, podle výrobce. Sladování se provádí za účelem rozštěpení polysacharidů na jednodušší cukry, což umožňuje vlastní alkoholové kvašení.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

V USA se whisky vyrábí z kukuřičného sladu, min. 51%. Proto se pravověrní milovníci whisky vyhýbají bourbonu a tvrdí, že to ani není whisky.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Volný čas a hobby

Zlatý Drap 1207
Zlatý annas 1095
Zlatý quentos 918
Zlatý mosoj 591
Zlatý led 587
Zlatý marci1 567
Zlatý hanulka11 555
Zlatý gecco 433
Zlatý Kepler 420
Zlatý iceT 396

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.