Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.září 16:12

Třeba skotská whisky je z ječmenného sladu. https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Whisky
Jinak slad je název pro naklíčené a usušené obilné zrno, může to být i kukuřice nebo žito, podle krajiny původu. Sladování se provádí za účelem rozštěpení polysacharidů na jednodušší cukry.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.září 16:29

Proč by to mělo být na škodu? Patří to k základní receptuře jednotlivých druhů whisky, která jí dává nezaměnitelný charakter.
Třeba skotská whisky je z ječmenného sladu. https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Whisky
Jinak slad je název pro naklíčené a usušené obilné zrno, může to být i kukuřice, žito aj, podle výrobce. Sladování se provádí za účelem rozštěpení polysacharidů na jednodušší cukry, což umožňuje vlastní alkoholové kvašení.