Odpověděl/a – 2.září 16:12
Třeba skotská whisky je z ječmenného sladu. https://cs.wikipedia.org/wiki/Whisky
Jinak slad je název pro naklíčené a usušené obilné zrno, může to být
i kukuřice nebo žito, podle krajiny původu. Sladování se provádí za
účelem rozštěpení polysacharidů na jednodušší cukry.
Odpověděl/a – 2.září 16:29
Proč by to mělo být na škodu? Patří to k základní receptuře
jednotlivých druhů whisky, která jí dává nezaměnitelný charakter.
Třeba skotská whisky je z ječmenného sladu. https://cs.wikipedia.org/wiki/Whisky
Jinak slad je název pro naklíčené a usušené obilné zrno, může to být
i kukuřice, žito aj, podle výrobce. Sladování se provádí za účelem
rozštěpení polysacharidů na jednodušší cukry, což umožňuje vlastní
alkoholové kvašení.