Avatar uživatele
Pokročilý

Jaký je rozdíl mezi prošutem a schwarzvaldskou šunkou?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Liší se původem a způsobem výroby.

SYROVÉ ŠUNKY

Šunky sušené - jsou trvanlivé, vyžadují vybrané suroviny a je třeba dbát na maximální hygienu při výrobě. Dlouhodobé sušení prosolené kýty je tradiční zejména v přímořských oblastech. Rozdíly mezi šunkami závisí jak na výběru suroviny, tak se liší i podle různých regionů a výrobním postupem. Některé bývají méně vysušené, jiné šťavnatější.

Z Itálie jsou nejznámější:
- Parmská šunka (Prosciutto di Parma)
- Culatello (vyrábí se ze střední části kýty)
- Bresaola (se vyrábí z hovězího masa)

-----
ZAUZENÉ SYROVÉ ŠUNKY

Vyrábí se v oblastech s vyšší vlhkostí, kombinuje se zde zrání a sušení s uzením, aby se prodloužila trvanlivost (např. v alpských oblastech v Německu).

Mezi nejznámější patří:
- Schwarzwaldská šunka
- Vestfálská šunka
- Černohorský pršut
atd.

http://velvet-delicates.cz/….

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 938
Zlatý annas 808
Zlatý marci1 527
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.