Avatar uživatele
Bronzový

Jaké máte zkušenosti s "rýžovarem" ?

Ano- myslím ten speciální 'elektrohrnec' pro přípravu rýže, zeleniny a pod. Zajímá mne hlavně ten "udržovací" režim, kdy po uvaření rýže přejde hrnec do jakéhosi "stand-by" stavu a údajně termostatuje obsah (v případě nutnosti) i několik hodin teplý? Nedojde na př. k přílišnému vysušení, nebo dokonce k připálení rýže? A jakou značku byste doporučili?
Uvítám hlavně Vaše PRAKTICKÉ zkušenosti. Dík W.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Máme doma nějaký od ety...je to indukční. Rýže a těstoviny jsou z toho fajn, ale jak píšete, rýže se jakoby připálí zespodu (v lepším případě se udělá takový přischlý obal), který již nelze použít.
Rýže se dělá z toho lepkavá...někdy dělám kim-bab (nevím jak přesně se to píše) a různé jídla, kam se takováto rýže hodí (nejraději mám jasmínovou rýži s kuřecím a smetanovou omáčkou s nivou a tymiánem).
Stand-up funguje na systému, kdy už není v hrnci moc vody, tak se přepne do přihřívání.
Doba vaření se odměřuje vlastně množstvím vody.

Pak ještě existují i parní, ale ty neznám...i když dnes bych do nich klidně šel.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Zadne.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 376

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.