Avatar uživatele

Jaké jsou vaše zkušenosti s domácí pekárnou a sypkou směsí?

Patří do domácí pekárny prodávaná směs na tento účel, nebo stačí prostě smíchat mouku s příměsi a kypřidly? Když pekárnou vyrábějí marmeládu a sekanou, tak proč platit šílené peníze za trochu mouky v jiné krabičce? Proč jsou odlišné pečící programy na celozrnný chléb? Podělíte se o svůj recept?
Doplňuji:
Aha. Používá se jiná mouka? Žitná? Z normální mouky nejde upéct chleba?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Lze si směsi i míchat. Bývá však problém sehnat patřičné mouky. Jeden známý to vyřešil tak, že si sám mouky mele na domácím mlýnku.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Nejrychlejší je koupit si několik hotových směsí a vyzkoušet který chleba z nich je ten "in". A případně trochu přidat nějakých drobností, lepšího kvásku apod.
Marmeláda a sekaná - to jsou zcela jiné výrobky než chleba. Chleba je zcela obyčejná věc když ji máme denně na stole, ale natolik vzácná, že je symbolem jídla. A jeho výroba je i trochu alchymie. Takže je třeba zkoušet, míchat svoje směsy apod., a hlavně vyrobit si svůj kvásek. A to je již o něčem jiném.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Aktuality a zábava

Zlatý Drap 4662
Zlatý hanulka11 2790
Zlatý led 2575
Zlatý briketka10 2351
Zlatý annas 1951
Zlatý quentos 1595
Zlatý iceT 1539
Zlatý tom004 1522
Zlatý dědapetr 1472
Zlatý mosoj 1463

Zobrazit celkový žebříček

Kategorie otázek

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.