Avatar uživatele
Complex

Jaká je doporučená denní dávka červené řepy?

Upravil/a: annas

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, da ny, aliendrone, EKSOT123 před 1909 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

To nevím, ale všeho moc škodí. Člověka, který by mě nutil pozřít byť jen jediný gram toho hnusu, bych pokládal za sadistu. To už radši ty moučné červy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Conchus

To nejde stanovit. Ale zkus si to vyzkoušet. Začni extrémně vysokými dávkami cca 1 kg/d a až se zbavíš žaludečních potíží (diarrhea), tak začni snižovat. Zažiješ rozkošné chvíle. Ale vezmi si na to dovolenou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Pochybuji, že červená řepa má stanovenu DDD. Kolik sníš, tolik sníš. Mně osobně nevadí (pokud není nálev příliš sladký a je spíš do kysela) – klidně zblajznu celou sklenici. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
EKSOT123

Úplně neodborně- mám zkušenost, že syrová se rychle přejí. Asi obsahuje nějaké látky, které pak odrazují tělo od další konzumace. Tak bych tělo poslechl a nerval to moc na sílu.
Ale naložená, nebo nejlépe kvašená (jako kysané zelí) se snad nepřejí a možno jíst ke všem jídlům. Samozřejmě to asi není ideální volba pokud by šlo dlouhodobě o jediný zdroj obživy. I když se dieta o šťávě s č. řepy úspěšně používá proti rakovině.
Pozn.: Jednou v Litoměřicích byli na parkovišti nějací motorkáři, a tak jsme zkusili, jestli by nevyměnili pár beden řepy za motorku. Bohužel z neznámého důvodu transakci odmítli…

Upravil/a: EKSOT123

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Záleží na farmáři, je hlavně využívána ke krmení skotu při vysokých dávkách může hrozit vznik bachorové acidory, tolik soused farmář

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Pěkná otázka!
Nabízí se odpověď: „Co, kdo snese“..... se syrovou a šťávou z červené řepy se však doporučuje opatrnost.
http://www.spor­tuj.com/stava-z-cervene-repy/
Já syrovou moc nemusím, lehce orestovanou i větší množství, včetně rizota apod..
Šťávu jen ředěnou (menší množství, jen občas), zdála se mi „těžká“.
Pokrmy z řepy a boršč (3× denně) bych mohla baštit několikrát v týdnui.
Ale tepelně zpracovaná nám už tolik prospěšných látek nedá.

Foláty (kyselinu listovou), vlákninu získávám i z jiných zdrojů :).

„Doporučováno je právě pití 100 ml šťávy třikrát denně.“

http://www.spor­tuj.com/stava-z-cervene-repy/
https://vitami­nyspribehem.cz/cs/6-vyhod-konzumace-cervene-repy/

Kyselou si dám tak 3× do roka. Stejně už je to jen „pochutina“, kdyby nebyla naložena v lihovém octu. Všeho moc škodí, takový ocet člověku mnoho užitku nepřinese.
Ale na úklid, dezinfekci, odstranění pachů apod., na okna/výlohy je ocet skvělý 😁

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Keplere, kdybys ochutnal moji čokoládovou bábovku s červenou řepou, tak bys mluvil jinak ;)

před 1909 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek