Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.únor 17:10

Pěkná otázka!
Nabízí se odpověď: „Co, kdo snese“..... se syrovou a šťávou z červené řepy se však doporučuje opatrnost.
http://www.spor­tuj.com/stava-z-cervene-repy/
Já syrovou moc nemusím, lehce orestovanou i větší množství, včetně rizota apod..
Šťávu jen ředěnou (menší množství, jen občas), zdála se mi „těžká“.
Pokrmy z řepy a boršč (3× denně) bych mohla baštit několikrát v týdnui.
Ale tepelně zpracovaná nám už tolik prospěšných látek nedá.

Foláty (kyselinu listovou), vlákninu získávám i z jiných zdrojů :).

„Doporučováno je právě pití 100 ml šťávy třikrát denně.“

http://www.spor­tuj.com/stava-z-cervene-repy/
https://vitami­nyspribehem.cz/cs/6-vyhod-konzumace-cervene-repy/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.únor 17:18

Pěkná otázka!
Nabízí se odpověď: „Co, kdo snese“..... se syrovou a šťávou z červené řepy se však doporučuje opatrnost.
http://www.spor­tuj.com/stava-z-cervene-repy/
Já syrovou moc nemusím, lehce orestovanou i větší množství, včetně rizota apod..
Šťávu jen ředěnou (menší množství, jen občas), zdála se mi „těžká“.
Pokrmy z řepy a boršč (3× denně) bych mohla baštit několikrát v týdnui.
Ale tepelně zpracovaná nám už tolik prospěšných látek nedá.

Foláty (kyselinu listovou), vlákninu získávám i z jiných zdrojů :).

„Doporučováno je právě pití 100 ml šťávy třikrát denně.“

http://www.spor­tuj.com/stava-z-cervene-repy/
https://vitami­nyspribehem.cz/cs/6-vyhod-konzumace-cervene-repy/

Kyselou si dám tak 3× do roka. Stejně už je to jen „pochutina“, kdyby nebyla naložena v lihovém octu. Všeho moc škodí, takový ocet člověku mnoho užitku nepřinese.
Ale na úklid, dezinfekci, odstranění pachů apod., na okna/výlohy je ocet skvělý 😁