Odpověděl/a – 5.únor 17:10
Pěkná otázka!
Nabízí se odpověď: „Co, kdo snese“..... se syrovou a šťávou
z červené řepy se však doporučuje opatrnost.
http://www.sportuj.com/stava-z-cervene-repy/
Já syrovou moc nemusím, lehce orestovanou i větší množství, včetně
rizota apod..
Šťávu jen ředěnou (menší množství, jen občas), zdála se mi
„těžká“.
Pokrmy z řepy a boršč (3× denně) bych mohla baštit několikrát
v týdnui.
Ale tepelně zpracovaná nám už tolik prospěšných látek nedá.
Foláty (kyselinu listovou), vlákninu získávám i z jiných zdrojů :).
„Doporučováno je právě pití 100 ml šťávy třikrát denně.“
http://www.sportuj.com/stava-z-cervene-repy/
https://vitaminyspribehem.cz/cs/6-vyhod-konzumace-cervene-repy/
Odpověděl/a – 5.únor 17:18
Pěkná otázka!
Nabízí se odpověď: „Co, kdo snese“..... se syrovou a šťávou
z červené řepy se však doporučuje opatrnost.
http://www.sportuj.com/stava-z-cervene-repy/
Já syrovou moc nemusím, lehce orestovanou i větší množství, včetně
rizota apod..
Šťávu jen ředěnou (menší množství, jen občas), zdála se mi
„těžká“.
Pokrmy z řepy a boršč (3× denně) bych mohla baštit několikrát
v týdnui.
Ale tepelně zpracovaná nám už tolik prospěšných látek nedá.
Foláty (kyselinu listovou), vlákninu získávám i z jiných zdrojů :).
„Doporučováno je právě pití 100 ml šťávy třikrát denně.“
http://www.sportuj.com/stava-z-cervene-repy/
https://vitaminyspribehem.cz/cs/6-vyhod-konzumace-cervene-repy/
Kyselou si dám tak 3× do roka. Stejně už je to jen „pochutina“, kdyby
nebyla naložena v lihovém octu. Všeho moc škodí, takový ocet člověku
mnoho užitku nepřinese.
Ale na úklid, dezinfekci, odstranění pachů apod., na okna/výlohy je ocet
skvělý 😁