Avatar uživatele
Registrovaný

Jak rozeznat sladké mandle od hořkých?

Našel jsem si, že mandle existují ve dvou kultivarech, sladké mandle jsou Prunus dulcis a hořké mandle jsou Prunus amara. Ty hořké prý člověka můžou i zabít, a to už při 15-20 mandlích. Koupil jsem si asi 1 kg mandlí sladkých, ale v sáčku jsem narazil i na některé, co byly tak hořké, že jsem je musel vyplivnout. Moje otázka je, jestli se mi do sáčku opravdu mohly přimíchat hořké mandle, tedy jiný kultivar, nebo se jen jedná o sladké mandle, co z nějakého důvodu zhořkly. A pokud by to byly náhodou jen zhořklé sladké mandle, hrozí u nich stejné nebezpečí jako u hořkých mandlí? Kdybych je jedl jen po jedné, tak bych to ani neřešil, ale já z těch mandlí bohužel dělám i mandlové máslo, a v tom bych už tu hořkost nemusel tak cítit a byl bych velice nerad, kdyby mě zabily mandle :)

Odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

ochutnáš pičo

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1206
Zlatý annas 1093
Zlatý hanulka11 986
Zlatý marci1 686
Zlatý Kepler 649
Zlatý iceT 546
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 475
Zlatý quentos 454
Zlatý mosoj 404

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.