Avatar uživatele
anonym

Jak je těžké natočit pivo? S čím jsou největší problémy? Jak se to učí, aby se pivem neplýtvalo (nepřetekla sklenice)?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4028 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Je důležité vědět z čeho se čepuje,jestli z malého kegu nebo z velkého tankeru.Na pípě jsou třeba páčky,těmi se reguluje tlak a rychlost protékající tekutiny.Taky je podstatné,jak máte pod pípou sklenici položenou,nebo jak ji držíte v ruce,jak pivo pění a spousta dalšího.Ve finále je to jen o cviku.
Kdo si chce pivo vychutnat,měl by si na ně počkat,jinak rychle natočenému pivu spadne pěna hned a ani to pivo není tak dobré.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
suaeda

Vše o čepování piva je např. na stránkách
http://www.prazdroj.cz/…
Osobně mám raději pivo čepované tak jak se to dělalo dříve tj. na dvakrát. Pivo tak nepěnilo, ale přitom pěna vydržela déle. Dnes se to prakticky nikde nedělá, protože je s tím více práce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Babunka

Odpověď najdeš třeba tady: ozralec. cz/jak- spravne- cepovat- pivo/ ale řekla bych, že je to otázka času. :-)

Zdroj: ozralec. cz/jak- spravne- cepovat- pivo/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Neni to nic těžkého,chce jen mít chuť se to naučit a trochu trénovat. Brzy to přijde samo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

Ono záleží,kde to pivo točíš,zda v Čechách či na Moravě. V Čechách se pivo točí po skle,aby mělo v sobě vše,co má.Na Moravě se sklenice postaví po pípu a točí se z výšky na několikrát až všechno z piva vyšumí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ivetka303

to jmhad: úplná blbost. Na Moravě se čepuje pivo po sklenici. Kdoví v jakým pajzlu jste byl...

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření